Wandeltochten in Maastricht - Holland.com
Foto: © Guillaume Henrotte
Maastricht Actief Attracties

Wandeltochten in Maastricht

In Maastricht is bijna alles anders dan in de rest van Holland. In het historische stadscentrum is het erfgoed van twintig eeuwen geschiedenis duidelijk te zien. Waar u ook gaat, u zult worden geïntrigeerd door de interessante stadsgezichten, eeuwenoude kerken en prachtige gevels.

  • Ontdek de mooiste plekjes van het oude stadscentrum.
  • Bekijk de overblijfselen van de middeleeuwse stad met de wandeling Vestingwerken.
  • Geniet van de prachtige gevels en gebouwen.

Stadswandeling Maastricht

Tijdens deze wandeling krijgt u de mooiste plekjes van het oude stadscentrum te zien. U wandelt langs de stadsmuren, het park, het Jekerkwartier, het Vrijthof en verschillende andere hoogtepunten van Maastricht. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en de route is verkrijgbaar bij het plaatselijke VVV-kantoor. Dankzij de gedetailleerde routebeschrijvingen kunt u de twee stadswandelingen eenvoudig zelf maken.

Wandeling Vestingwerken

Tot de tweede helft van de 19e eeuw was Maastricht een vestingstad: sterke muren en bunkers beschermden de stad tegen aanvallen. De wandeling Vestingwerken leidt u langs de overblijfselen van de middeleeuwse stad en enkele gebouwen met een militaire geschiedenis. De wandeling duurt ongeveer twee uur en de route is verkrijgbaar bij het plaatselijke VVV-kantoor.

Vond je dit interessant? Ontdek meer