Musea

Beatlesmuseum

45 van 51 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Pettemerstraat 12A
1823CW Alkmaar
Bekijk de website

Bent u op bezoek in Alkmaar en toevallig ook nog een echte Beatles-fan? Dan mag u het Beatlesmuseum absoluut niet missen. Het museum is een particulier project en bevat het verzameld werk van twee die-hard Beatles-fans. En als u bedenkt dat de eerste gitaar van John Lennon ook in Alkmaar is vervaardigd, is dit eigenlijk een heel logische locatie.

  • Bezoek dit unieke museum in Alkmaar.
  • Een echte Beatles-fan moet dit museum gezien hebben!
  • Bekijk de indrukwekkende collectie aan Beatles-werk.

Uitbreiding

In het museum vindt u het verzameld werk van beide Beatles-fans, met onder meer het originele platencontract dat de Beatles tekenden in 1967. Sinds een paar jaar is het museum uitgebreid en is er een expositie-ruimte van zo'n honderd vierkante meter bijgekomen.

Muzikaal onthaal

Zo is er in de kelder een tentoonstelling ingericht over de vermeende dood van paul McCartney en is er volop aandacht voor de muzikale erfenis van George Harrison en John Lennon. Ten slotte is hier ook een speciaalzaak voor muziek en een stripwinkel ingericht. U vindt het Beatlesmuseum aan de Pettemerstraat 12A.

Overnachten in Alkmaar

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Alkmaar vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!