St. Laurenskerk in Alkmaar

282 keer bekeken

St. Laurenskerk in Alkmaar

De 'grote kerk', ofwel de St. Laurenskerk is een indrukwekkend middeleeuws gebouw in het centrum van Alkmaar. Deze basiliek, in de stijl van de Brabantse gotiek, bepaalt al eeuwenlang het gezicht van Alkmaar.

Lees meer

De 'grote kerk', ofwel de st. Laurenskerk is een indrukwekkend middeleeuws gebouw in het centrum van Alkmaar. Deze basiliek, in de stijl van de Brabantse gotiek, bepaalt al eeuwenlang het gezicht van Alkmaar.

Heilige Laurens

De kerk, die naar men denkt is gebouwd door de Mechelse architect Anthonius Kelderman tussen 1440 en 1512, was gewijd aan de heilige Laurens. Hij bestaat uit 26 vrijstaande kolommen die de gewelven en overkluizing dragen.

Beroemde orgels

De Grote Sint Laurenskerk bezit twee wereldberoemde orgels, namelijk het Van Covelens-orgel en het Van Hagerbeer/Schnitger orgel. Met deze eeuwenoude orgels (16 eeuw) worden in de zomer diverse concerten gespeeld. Informatie over openingstijden en data en tijden van deze concerten kunt krijgen bij de lokale VVV. Adres: Koorstraat 2. Gratis toegang van april tot september. Niet op maandag!

Ontdek meer in de omgeving
St. Laurenskerk in Alkmaar
Adres: 
Koorstraat 2
1811GP Alkmaar
Bekijk de website
Bekijk de website