Bezienswaardigheden

St. Laurenskerk in Alkmaar

38 van 62 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Koorstraat 2
1811GP Alkmaar
Bekijk de website

De 'grote kerk', ofwel de St. Laurenskerk is een indrukwekkend middeleeuws gebouw in het centrum van Alkmaar. Deze basiliek, in de stijl van de Brabantse gotiek, bepaalt al eeuwenlang het gezicht van Alkmaar.

source: Promotie Alkmaar
  • Bezoek deze indrukwekkende, oude kerk in Alkmaar.
  • Aanschouw de twee wereldberoemde orgels in deze kerk.
  • Bezoek in de zomer een concert in de St. Laurenskerk.

Heilige Laurens

De kerk, die naar men denkt is gebouwd door de Mechelse architect Anthonius Kelderman tussen 1440 en 1512, was gewijd aan de heilige Laurens. Hij bestaat uit 26 vrijstaande kolommen die de gewelven en overkluizing dragen.

Beroemde orgels

De Grote of Sint Laurenskerk bezit twee wereldberoemde orgels, namelijk het Van Covelens-orgel en het Van Hagerbeer/Schnitger orgel. Met deze eeuwenoude orgels (16 eeuw) worden in de zomer diverse concerten gespeeld. Informatie over openingstijden en data en tijden van deze concerten kunt krijgen bij de lokale VVV. Adres: Koorstraat 2. Gratis toegang van april tot september. Niet op maandag!

Overnachten in Alkmaar

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Alkmaar vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!