(c)Maarten Takens

Arnhem

107 van 131 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Bezoek Arnhem en geniet van mooie musea, Modekwartier Arnhem en de vele restaurants waar u heerlijke lokale gerechten kunt proeven.

  • Ontdek Arnhem en bezoek het Kröller-Müller Museum.
  • Ga heerlijk winkelen en ontdek de vele designers in Modekwartier Arnhem.
  • Huur een fiets en ontdek de prachtige natuur van de Veluwe.

Historisch Arnhem

Als hoofdstad van Gelderland, heeft Arnhem een rijke en bewogen geschiedenis die deels terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen. Arnhem is gelegen middenin een groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardengebied. Om even tot rust te komen, brengt u een bezoek aan het meer dan 100 jaar oude stadspark Sonsbeek.

Winkelen en mode

Arnhem staat al jaren in de top tien van winkelsteden in Nederland. Met de modeacademie van ArtEZ en tal van bekende merken en ontwerpers zoals G-sus, Viktor & Rolf en Humanoid, is Arnhem op veel verschillende gebieden met mode verbonden. De binnenstad biedt een diversiteit van speciale winkeltjes en ook de grote ketens zijn vertegenwoordigd. In Modekwartier Arnhem is een aantal ontwerpers, ateliers en boetieks bij elkaar gevestigd waar altijd unieke exemplaren en bijzondere modellen te vinden zijn.

Topattracties in Arnhem

Een bezoek aan Arnhem kunt u goed combineren met een bezoek aan één van de vele topattracties. Burgers' Zoo is een nieuw type dierenpark. Mogen wij u uitnodigen op een avontuurlijke expeditie? In Burgers' Zoo gaat u namelijk op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Als rode draad in alle collecties in Museum Arnhem staan 'vormen van realisme' centraal. Het Nederlands Openluchtmuseum koestert tradities en houdt ze levend. Een bezoek is een kennismaking met Nederland van toen en van nog niet zo lang geleden. Ga op pad door het Nationale Park De Hoge Veluwe op een gratis witte fiets en bekijk de wereldberoemde Van Goghs in het Kröller-Müller Museum. Water is een eerste levensbehoefte, zonder water is er geen leven mogelijk… Dat ontdekt u in het Nederlands Watermuseum, een interactief, ondergronds doe-museum voor jong en oud.

Historie van Arnhem

De Tweede Wereldoorlog loopt als een rode draad door alle historische beschrijvingen over Arnhem. De Slag om Arnhem, die in september 1944 aan de oevers van de Rijn werd uitgevochten, maakte deel uit van de Operatie Market Garden. Door allerlei complicaties mislukte de verovering van de brug bij Arnhem. Arnhem was een ‘brug te ver’. Een bezoek aan een van de musea over deze ingrijpende episode in de Tweede Wereldoorlog is bijna een must. Het Informatiecentrum Slag om Arnhem bij de John Frostbrug geeft aan de hand van foto's en persoonlijke verhalen een beeld van burgers en soldaten die in september 1944 in Arnhem woonden en vochten. Of bezoek Airborne Museum ‘Hartenstein’ in het nabij gelegen Oosterbeek. In de Airborne Experience waant u zich letterlijk in de strijd van de Slag om Arnhem.

Bereikbaarheid en parkeren in Arnhem

Arnhem ligt op ruim een uur rijden vanaf Amsterdam Schiphol Airport en de hoofdstad Amsterdam. Ook met het openbaar vervoer is het goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Arnhem heeft een parkeerroute. Om een parkeergarage te vinden, volgt u de borden centrumring+P.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Arnhem voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Tips van de redactie:

Wilt u meer weten over Arnhem en de rol die het speelde tijdens de tweede wereldoorlog, doe dan de Liberation Route een herdenkingsroute langs historische mijlpalen uit de geschiedenis van Nederland en daarbuiten. Ook een bezoek aan de oudste stad van Nederland, Nijmegen, of de steden Veenendaal en Zutphen zijn beslist aan te raden.

De Stijl in het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is de schatkamer van De Stijl. Ontdek hoe cultuur en natuur samenkomen op de Veluwe.

Bekijk deze video: Made in [Arnhem]

Top 10 voor Arnhem