© Eusebius Kerk
Bezienswaardigheden

De Eusebiuskerk

15 van 18 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Kerkplein 1
6811EB Arnhem
Bekijk de website

In het historische centrum van Arnhem valt veel te ontdekken. Bezoek de eeuwenoude Eusebiuskerk en leer meer over de indrukwekkende geschiedenis en bouwstijl van deze kerk.

  • Bekijk de eeuwenoude Eusebiuskerk en zie waarom deze de ‘grote kerk’ in Arnhem wordt genoemd.
  • Leer meer over de geschiedenis en gotische bouwstijl van de Eusebiuskerk.
  • De Eusebiuskerk heeft één van de zwaarste carillonklokken van Nederland.

Eén van de gezichtsbepalende gebouwen in Arnhem is de Grote Kerk, ofwel de Eusebiuskerk met zijn 93 meter hoge toren. De bouw van deze kerk begon in 1450 en heeft meer dan een eeuw in beslag genomen. De kerk is gebouwd naar het voorbeeld van de domkerk in het Duitse Xanten in de stijl van de Nederrijnse gotiek.

Uniek carillon

De Eusebiuskerk heeft de vorm van een driebeukige kruisbasiliek en beschikt over een bijzonder uitgebreid carillon met de op één na zwaarste carillonklok van Nederland. In 1578 werd in Arnhem de hervorming doorgevoerd en ging de kerk over naar de hervormden.

Restauraties

Tijdens de tweede wereldoorlog is de kerk voor een groot deel verwoest tijdens de slag om Arnhem. Na de oorlog is de kerk gerestaureerd naar zijn oorspronkelijke vorm en nadien zijn er nog verschillende restauraties gedaan. Vandaag de dag wordt de kerk veel gebruikt voor exposities en wordt er nog slechts één keer per maand een dienst gehouden. Adres: Kerkplein 1, Arnhem.

Overnachten in Arnhem

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Arnhem vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!