© Jurjen Drenth via Visit Arnhem Nijmegen
Categorie:Arnhem

De Eusebiuskerk

In het historische centrum van Arnhem valt veel te ontdekken. Bezoek de eeuwenoude Eusebiuskerk en leer meer over de indrukwekkende geschiedenis en bouwstijl van deze kerk.

Eén van de gezichtsbepalende gebouwen in Arnhem is de Grote Kerk, ofwel de Eusebiuskerk met zijn 93 meter hoge toren. De bouw van deze kerk begon in 1450 en heeft meer dan een eeuw in beslag genomen. De kerk is gebouwd naar het voorbeeld van de domkerk in het Duitse Xanten in de stijl van de Nederrijnse gotiek.

Adres:
Kerkplein 1
6811EB Arnhem
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Uniek carillon

De Eusebiuskerk heeft de vorm van een driebeukige kruisbasiliek en beschikt over een bijzonder uitgebreid carillon met de op één na zwaarste carillonklok van Nederland. In 1578 werd in Arnhem de hervorming doorgevoerd en ging de kerk over naar de hervormden.

Restauraties

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de kerk voor een groot deel verwoest tijdens de Slag om Arnhem. Na de oorlog is de kerk gerestaureerd naar zijn oorspronkelijke vorm en nadien zijn er nog verschillende restauraties gedaan. Vandaag de dag wordt de kerk veel gebruikt voor exposities en wordt er nog slechts één keer per maand een dienst gehouden.

Adres: Kerkplein 1, Arnhem

Vond je dit interessant? Ontdek meer