Museum Arnhem

784 keer bekeken

11 van 16 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Museum Arnhem is een pittoresk museum met een gerenommeerde collectie moderne en hedendaagse kunst en design. In 2017 viert het museum 100 jaar kunststroming De Stijl met een speciale tentoonstelling getiteld ‘Stijlloos’.

  • Bewonder de permanente collectie moderne en hedendaagse kunst van Museum Arnhem.
  • Geniet van een wandeling door de tuinen van het museum, gelegen aan de rivier de Rijn.
  • Bekijk een speciale tentoonstelling die de relatie tussen abstracte en realistische kunst onderzoekt als onderdeel van het Mondriaan tot Dutch Design jaar.

Pittoresk kunstmuseum in Arnhem

Op slechts enkele minuten lopen van treinstation Arnhem Centraal ligt Museum Arnhem met zijn prachtige uitzicht op de meanderende rivier de Rijn. Het museum is gevestigd in een aantrekkelijk 19e-eeuws gebouw omgeven door groene tuinen. Naast frequente tijdelijke tentoonstellingen beschikt het museum over een indrukwekkende permanente collectie 20e-eeuwse kunst, hedendaagse sieraden en internationaal design met speciale aandacht voor modern realisme, niet-Westerse kunst en het werk van vrouwelijke kunstenaars.

Binnen ontmoet buiten

Jan Mankes, Jan Sluyters, Wim Schumacher, Klaas Gubbels, Pyke Koch en Fiona Tan maken deel uit van de groep kunstenaars van wie werk is te vinden in de elegante galerijen van het museum. Buiten kunnen bezoekers hedendaagse sculpturen bewonderen in de prachtige tuinen, die ook goed zichtbaar zijn vanuit het comfortabele, lichte café in een nieuw opgetrokken vleugel van het museum. Eind 2017 begint het museum met een ambitieus renovatie- en uitbreidingsproject onder leiding van Benthem Crouwel, de bekendste architecten van Nederland. Daarbij worden de kenmerken van het ontwerp uit 1873 benadrukt terwijl tegelijkertijd de museumervaring en de relatie met het omringende landschap worden versterkt.

Mondriaan tot Dutch Design

Museum Arnhem doet mee aan de nationale Mondriaan tot Dutch Design vieringen met ‘Stijlloos’. Deze speciale tentoonstelling verkent de relatie tussen realistische en abstracte kunst en kijkt hoe realistische kunstenaars dezelfde sociaal-culturele problemen kunnen aankaarten als de kunstenaars uit De Stijl. De centrale vraag is daarbij of hun principes werkelijk zoveel uiteenlopen? De tentoonstelling is te zien tot 7 mei 2017.

In Arnhem

Als hoofdstad van Gelderland, de grootste provincie van Nederland, is Arnhem een cultureel en historisch belangrijke stad die veel te bieden heeft. Airborne Museum ‘Hartenstein’ vertelt het verhaal over de Slag om Arnhem en de belangrijke rol die deze slag speelde in de Tweede Wereldoorlog. Het op natuurbehoud gerichte Burgers’ Zoo is een geliefde trekpleister voor dierenliefhebbers. Vlakbij Arnhem ligt het spectaculaire landschap van Nationaal Park de Hoge Veluwe, waar ook het Kröller-Müller Museum met zijn wereldberoemde collectie 19e- en 20-eeuwse kunst is te vinden. Dit museum bezit ook de grootste particuliere collectie werken van Vincent van Gogh ter wereld.

Openingstijden

Museum Arnhem is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het museum is geopend op Paasmaandag, Pinkstermaandag en Tweede Kerstdag en gesloten op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag (27 april).

Warm aanbevolen!

In alle prachtige steden, parken en indrukwekkende landschappen in Gelderland zijn sporen van De Stijl te vinden, van het voormalige familiehuis van Piet Mondriaan tot de rijkdom aan De Stijl kunstwerken in het Kröller-Müller Museum. Ontdek meer over De Stijl in Gelderland

Overnachten in Arnhem

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Arnhem vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Museum Arnhem
Adres: 
Utrechtseweg 87
6812AA Arnhem
Bekijk de website
Bekijk de website