Categorie:Arnhem

Museum Arnhem

Museum Arnhem is een pittoresk museum met een gerenommeerde collectie moderne en hedendaagse kunst en design.

  • Bewonder de permanente collectie moderne en hedendaagse kunst van Museum Arnhem.
  • Geniet van een wandeling door de tuinen van het museum, gelegen aan de rivier de Rijn.
Adres:
Utrechtseweg 87
6812AA Arnhem
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Pittoresk kunstmuseum in Arnhem

Op slechts enkele minuten lopen van treinstation Arnhem Centraal ligt Museum Arnhem met zijn prachtige uitzicht op de meanderende rivier de Rijn. Het museum is gevestigd in een aantrekkelijk 19e-eeuws gebouw omgeven door groene tuinen. Naast frequente tijdelijke tentoonstellingen beschikt het museum over een indrukwekkende permanente collectie 20e-eeuwse kunst, hedendaagse sieraden en internationaal design met speciale aandacht voor modern realisme, niet-Westerse kunst en het werk van vrouwelijke kunstenaars.

Binnen ontmoet buiten

Jan Mankes, Jan Sluyters, Wim Schumacher, Klaas Gubbels, Pyke Koch en Fiona Tan maken deel uit van de groep kunstenaars van wie werk is te vinden in de elegante galerijen van het museum. Buiten kunnen bezoekers hedendaagse sculpturen bewonderen in de prachtige tuinen, die ook goed zichtbaar zijn vanuit het comfortabele, lichte café in een nieuw opgetrokken vleugel van het museum. Eind 2017 begint het museum met een ambitieus renovatie- en uitbreidingsproject onder leiding van Benthem Crouwel, de bekendste architecten van Nederland. Daarbij worden de kenmerken van het ontwerp uit 1873 benadrukt terwijl tegelijkertijd de museumervaring en de relatie met het omringende landschap worden versterkt.

Openingstijden

Museum Arnhem wordt momenteel verbouwd en uitgebreid, maar is op verschillende locaties wel te bezoeken. Kijk op de website van het museum voor meer informatie. Het vernieuwde museum opent naar verwachting begin 2022.

In Arnhem

Als hoofdstad van Gelderland, de grootste provincie van Nederland, is Arnhem een cultureel en historisch belangrijke stad die veel te bieden heeft. Airborne Museum at ‘Hartenstein’ vertelt het verhaal over de Slag om Arnhem en de belangrijke rol die deze slag speelde in de Tweede Wereldoorlog. Het op natuurbehoud gerichte Burgers’ Zoo is een geliefde trekpleister voor dierenliefhebbers. Vlakbij Arnhem ligt het spectaculaire landschap van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar ook het Kröller-Müller Museum met zijn wereldberoemde collectie 19e- en 20-eeuwse kunst is te vinden. Dit museum bezit ook de grootste particuliere collectie werken van Vincent van Gogh ter wereld.

Warm aanbevolen!

In alle prachtige steden, parken en indrukwekkende landschappen in Gelderland zijn sporen van De Stijl te vinden, van het voormalige familiehuis van Piet Mondriaan tot de rijkdom aan De Stijl kunstwerken in het Kröller-Müller Museum. Ontdek meer over De Stijl in Gelderland

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer