Musea

Museum Bronbeek

21 van 33 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Velperweg 147
6824MB Arnhem
Bekijk de website

Bronbeek, ofwel het 'Koninklijk Tehuis voor Oud Militairen en Museum Bronbeek', is een schitterend voormalige landgoed in Arnhem met een bijzondere historie. Gebouwd in 1820, in opdracht van Herman Stijgerwald, werd het al snel verkocht aan koning Willem III. In 1857 schonk hij het huis en werd het omgebouwd tot een militair invalidentehuis voor soldaten uit Nederlands Indië.

  • Bezoek dit prachtige voormalige landgoed.
  • Vandaag de dag wordt Bronbeek nog steeds gebruikt als militair verzorgingstehuis.
  • In het museum ziet u historische wapens en uniformen.

Militair verzorgingstehuis

Vandaag de dag is het nog altijd in gebruik als verzorgingstehuis voor maximaal 50 oud-militairen van het voormalige KNIL (Koninklijk Nederlands Indisch Leger), maar daarnaast is het vooral ook een museum met exposities over het koloniale verleden van Nederland.

Historische wapens en uniformen

Er zijn permanente tentoonstellingen van kanonnen en diverse Indische wapens die gebruikt zijn door de oud-militairen. Ook zijn er vele uniformen, wapens en schilderijen te zien voor iedereen die geïnteresseerd is in het koloniale verleden van de Nederlanders in Nederlands-Indië.

Overnachten in Arnhem

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Arnhem vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!