© Nederlands Openlucht Museum
Musea

Nederlands Openluchtmuseum

59 van 84 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Hoeferlaan 4
6816SJ Arnhem
Bekijk de website

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem bestaat uit tachtig historische huizen, boerderijen en molens. De opzet van het museum zorgt voor een levensechte indruk van hoe het leven er de afgelopen paar eeuwen uitzag voor de gewone Nederlander. 

  • Wandel door Nederland zoals het 100 jaar geleden was.
  • Bekijk de enorme collectie en ontdek het verleden van Nederland.
  • Steek uw handen uit de mouwen en help de oude ambachtsmannen.

Aan het werk gezet

Het Nederlands Openluchtmuseum huisvest een geweldige verzameling foto's, kleding, speelgoed en vele andere objecten uit het verleden. Maar let op: dit is geen gewoon museum. De wielenmaker, smid, visser, molenaar en boeren wachten op u en kunnen wel wat extra hulp gebruiken. Schrik dus niet als u ervoor moet werken om kans te krijgen om van traditionele Nederlandse gerechten en dranken te proeven.

Beleef de geschiedenis

Leuk! Er is geen beter woord om het Nederlands Openluchtmuseum te omschrijven. Het museum leert kinderen op een leuke en actieve manier hoe het leven er een paar honderd jaar geleden uitzag. Volwassenen kunnen hun kinderen met een gerust hart rond laten slenteren terwijl ze zelf genieten van een ouderwets kopje koffie of een glas bier. 

Overnachten in Arnhem

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Arnhem vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!