Foto: © John Murzaku
Musea

Wijnmuseum Arnhem

22 van 35 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Velperweg 23
6824BC Arnhem
Openingstijden & tickets

Hoe wordt wijn gemaakt? In de kelders van een van de oudste wijnhuizen van Nederland leert u alles over het proces en de verschillende smaken van wijn. En natuurlijk hoort een glaasje proeven daar ook bij.

  • Proef wijn in een unieke omgeving onder begeleiding van een expert.
  • Leer alles over het proces van wijn maken.
  • Wilt u thuis nog even nagenieten. In de winkel heeft u een ruime keuze aan de beste wijnen.

Tijdens een bezoek aan het wijnmuseum in Arnhem leert u alles over de geschiedenis en het proces van wijn maken. Het wijnmuseum is verbonden aan een van de oudste wijnhuizen van Nederland: Robbers en van den Hoogen. Als ergens veel kennis over wijn is, dan is het hier. De gidsen weten deze kennis vol enthousiasme over te brengen op de bezoekers.

Museum Proeverij Basis

U start met een rondleiding door de authentieke wijnkelders, waar u na afloop 3 heerlijke soorten wijn kunt proeven met een korte toelichting van een wijnexpert. De proeverij is extra bijzonder omdat u midden tussen de wijnflessen staat. De rondleidingen starten iedere zaterdag om 13:30 of 15:00. U kunt de proeverij ook combineren met een bezoek aan het wijnmuseum, totaal voor maar €15,- per persoon. Tip: als u de proeverij 15:00 doet, is het handig om het museum vooraf te bezoeken.

U vindt het museum aan de Velperweg 23 in Arnhem, op loopafstand van het treinstation Arnhem-Velperpoort.

Meer te doen in Arnhem

Bezoek ook het Nederlands Watermuseum: een interactief museum dat u meeneemt in de wereld van water. Andere aanraders in de buurt van Arnhem zijn: Het Openluchtmuseum, Nationaal Park de Hoge Veluwe met het Kröller-Müller Museum en Burgers Zoo. Kortom, in Arnhem kunt u zich rustig een paar dagen vermaken met het hele gezin.

Accommodatie in Arnhem

In en rondom Arnhem heeft u veel keuze voor hotels en appartementen. Verblijf bijvoorbeeld midden in het centrum, vanwaar u de stad kunt bezoeken of gemakkelijk de omgeving per openbaar vervoer verkent. Net buiten de stad overnachten kan ook. Verblijf bijvoorbeeld bij het Nationaal Park de Hoge Veluwe en stap zo vanuit uw hotel de natuur in.

Arnhem

Rondom natuur en volop cultuur; da's typisch Arnhem!