Breda - Wat te doen in Breda? Dit zijn de beste tips - Holland.com
Breda

Breda

Breda, de gezellige stad in het zuiden, heeft veel te bieden. Niet alleen zijn er talloze historische monumenten zoals de Grote Kerk, het Begijnhof en Kasteel Breda; u kunt er ook heerlijk winkelen, musea bezoeken of genieten van leuke cafés en restaurants. En wilt u de drukte van de stad even uit, dan is er genoeg fraaie natuur in de buurt.

  • In Breda kunt u vele monumenten bezoeken zoals de Grote Kerk.
  • Breda is een bourgondische stad en heeft vele leuke terrasjes en lekkere restaurants.
  • Ontdek Breda en de mooie natuuromgeving vanaf het water.

Wat kunt u doen in Breda?

Breda is de belangrijkste Nassaustad van Nederland, zo zijn er namelijk nog vele monumenten uit deze tijd bewaard gebleven die u kunt bekijken zoals het bekendste bouwwerk in het centrum van Breda; de Grote Kerk. U kunt de toren van de kerk beklimmen waar u met helder weer prachtig uitzicht heeft over de stad. Eveneens zijn het kasteel van Breda en het Begijnenhof ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Naast deze prachtige historie kunt u ook het museum voor beeldcultuur bezoeken in Breda. Dit museum, MOTI (Museum of the Image) , toont de geschiedenis van bijzondere grafisch ontwerpen, van foto’s, posters tot film, in Nederland van 1890 tot heden.

Eveneens staat Breda ook echt bekend als een heerlijke winkelstad. Het sfeervolle centrum heeft groot aanbod aan winkels, mooie boetieks en markten.

Tot slot kunt u Breda ook vanaf het water ontdekken. De rondvaartbootjes vertrekken vanaf de haven waar u kunt kiezen voor een historische rondvaart door de Bredaase singels maar ook voor een vaartocht tot het prachtige weidegebied van Markdal. Leuk weetje: in de zomermaanden kunt u zelf een kano of motorbootje huren! 

Waar kunt u eten in Breda?

Breda is een bourgondische stad en dat zie je zeker terug in de vele terrasjes en heerlijke restaurants. De leukste pleinen zijn de Grote Markt, Havermarkt en de Haven. Ook hier vind u heerlijke restaurants zoals Rodeo en Binnen Breda.

Tip van de redactie:

Net buiten de stad Breda ligt het eeuwenoude Mastbos, dateert uit het jaar 1505 en is aangelegd in opdracht van de Nassau familie destijds. Het bos is een mooi gebied om te wandelen vol heide, meren en vogels. Voor een hapje en drankje kunt u naar het bijgelegen restaurant Huis den Deijl.

Verblijf in Breda

Bekijk deze video: Een sfeerimpressie van Breda

Vond je dit interessant? Ontdek meer