Winkelen in Breda

19.467 keer bekeken

126 van 167 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

In het sfeervolle, historische centrum van Breda is het heerlijk winkelen. U vindt er vele winkelstraten met een veelzijdig aanbod van kleding, schoenen, accessoires, wooninterieur en diverse boetieks. Dit zijn de leukste winkelgebieden en markten.

  • De leukste winkelgebieden van Breda zijn ’t Sas, de Barones en het Ginneken.
  • In Breda zijn de winkels in het centrum elke donderdag tot 21.00 uur geopend.
  • Bezoek op dinsdag- of vrijdagochtend of zaterdagmiddag een markt in Breda.

De leukste winkelstraten in Breda

In Breda staan een aantal straten bekend om zijn speciaalzaken en bijzondere winkels. De Veemarktstraat in Breda is dé winkelstraat van Breda. De Wilhelminastraat is de P.C. Hooftstraat van Breda met exclusieve merken. Op de Ginnekenweg vindt u veel brocante, antiek winkels.

’t Sas

Op een steenworp afstand van de Grote Kerk, midden in het centrum van Breda, vindt u het kleine gezellige plein ‘t Sas. ’t Sas ligt een beetje verscholen maar is zeker de moeite waard met leuke aanbod aan winkels. Ook zit er een heerlijke koffieboetiek met lekkere gebakjes! 't Sas heeft ingangen aan de Lange Brugstraat (tegenover de ingang van winkelcentrum De Barones), de Havermarkt en de Torenstraat.

De Barones

De Barones ligt midden in het centrum en is een overdekt winkelcentrum met vele bekende winkels. Hier vindt u eveneens het bekende warenhuis de Bijenkorf maar ook een grote boekenwinkel, speelgoedwinkel, diverse kledingwinkels zoals Hennes & Maurits. De ingangen van de Barones aan de Lange Brugstraat én aan de Eindstraat. De Barones heeft ook een parkeergarage.

Het Ginneken

Het buurtje Ginneken, door lokalen ’t Ginneke’ genoemd, was tot begin 19e eeuw een zelfstandig dorp. Nu biedt het één van de gezelligste winkelbuurtjes in Breda-zuid. Temidden ligt het plein Ginnekenmarkt omgeven met leuke cafés en restaurants en zeker 40 mooie boetiekzaken.

Koopavond in Breda

In het centrum van Breda is de koopavond regulier elke donderdag. De winkels zijn dan tot 21.00 uur open. De koopavond kan afwijken door speciale feestdagen in het jaar. 

Markten in Breda

Op dinsdagochtend, vrijdagochtend en zaterdagmiddag zijn er markten in Breda. De leukste markten in Breda zijn:

  • De algemene warenmarkt op de Grote Markt (centrum van Breda), iedere dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.
  • De biologische boerenmarkt in de Veemarktstraat (centrum van Breda), iedere dinsdag van 9.00 tot 13.00 uur.
  • Tweedehandsmarkt in het Ginneken, iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Ontdek meer in de omgeving
Winkelen in Breda