De Delftse Pauw - Gratis rondleiding door de pottery - Holland.com
Foto: © ~Ealasaid~ - Flickr Creative Commons
Delft

De Delftse Pauw

Delft Pottery de Delftse Pauw is gevestigd langs het kanaal “de Vliet” in een traditioneel Hollands gebouw. Het bedrijf is dagelijks geopend voor rondleidingen. Een ervaren gids zal uitleggen hoe het Delfts aardewerk gemaakt wordt en over de geschiedenis vertellen. Na afloop kan de showroom en winkel  bezocht worden met een grote collectie Delfts aardewerk.

  • Ontdek hoe het wereldberoemde Delfts Blauwe aardewerk wordt gemaakt.
  • Bewonder het vakmanschap van de schilders en koop Delfts Blauw voor fabrieksprijzen.
  • Volg een workshop en beschilder zelf Delfts Blauw aardewerk.
Adres:
Delftweg 133
2289BD Delft
Bekijk de website
Openingstijden & tickets

De collectie van de Delftse Pauw

Het schilderen vraagt een hoog vakmanschap. Ervaren schilders schilderen de mooie en zeer gedetailleerde decoraties met de hand. De gehele collectie is hand geschilderd. Het resultaat kan bewonderd worden in de showroom en winkel. De collectie bestaat uit het Delfts blauw en het populaire polychroom (meerkleurig). Prijzen zijn fabrieksprijzen. Dit maakt een bezoek extra aantrekkelijk.

Rondleidingen en workshops

Het is de moeite waard om Delft Pottery de Delftse Pauw te bezoeken. Tijdens de rondleiding bezoekt u met de gids de vertrekken waar het aardewerk wordt gemaakt en geschilderd. De meertalige gids legt u uit hoe het Delfts aardewerk vervaardigd wordt. Deze persoonlijke aanpak wordt zeer gewaardeerd door de bezoekers. De rondleiding is gratis.

Een workshop is het gehele jaar mogelijk op werkdagen. Een meesterschilder geeft uitleg over de techniek van het schilderen, waarna een tegel of een ander voorwerp geschilderd kan worden.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer