Delft

93 van 128 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Delft kent een wereldwijde reputatie dankzij de relatie met Johannes Vermeer, Delfts blauw aardenwerk en het Koninklijk huis. Laat het verleden tot leven komen terwijl u langs grachten, kerken, herenhuizen en rechtbanken loopt. De universiteitsstad biedt ook rondvaarten over de grachten, musea, markten en veel kroegen.

  • Ontdek deze historische universiteitsstad met mooie musea, grachten en gezellige restaurants.
  • Bezoek het Vermeer Centrum, De Oude Kerk, De Nieuwe Kerk en het Prinsenhof.
  • Maak een dagtrip naar Den Haag, de fraaie hofstad met de regeringsgebouwen.

Hoogtepunten in Delft

Kijk hoe het beroemde Delfts blauwe aardewerk wordt geproduceerd bij Royal Delft en de Delftse Pauw. In beide fabrieken worden de bekende handgeschilderde blauwe motieven al sinds de zestiende eeuw vervaardigd en kunt u rondleidingen krijgen en deelnemen aan workshops.

In het Vermeer Centrum worden het leven en de werken van Johannes Vermeer gepresenteerd, de maker van 'Het meisje met de parel'. De Oude Kerk en De Nieuwe Kerk en het Prinsenhof laten de sterke band tussen Delft en het Koninklijk Huis zien

Dagtrip naar Delft

Delft is een geweldige stad voor een dagtrip. Vanaf Rotterdam of Den Haag reist u binnen vijftien minuten met de trein naar Delft. Waarschijnlijk bent u meteen verliefd op dit kleine, historische stadje.  

Meer in de omgeving

Niet ver van Delft vindt u ook de mooie hofstad Den Haag; ofwel de ‘residentie van het koninklijk huis' en 'de stad van Vrede en Recht'. Maar ook Gouda, bekend van de kaas, de kaarsen en de stroopwafels is niet ver weg en zeer de moeite waard. Tenslotte is ook Zoetermeer met het bekende Snowworld Zoetermeer goed bereikbaar.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Delft voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Bereikbaarheid en parkeren in Delft

Delft ligt op zo’n drie kwartier rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport. Het is prima bereikbaar met de trein. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In en om Delft kunt u op veel plekken de auto parkeren op parkeerterreinen of in parkeergarages.

Tip van de redactie:

Wilt u vanuit Delft een leuk dagje uit doen met de kinderen, dan is Familliepark drievliet met meer dan 30 attracties een gegarandeerd succes!

De Gouden Eeuw

Bezoek de steden die een sleutelrol speelden in de Gouden Eeuw en ontdek de kunstzinnige evolutie van Nederland.