© VVV Delft
Categorie:Delft

Geheimen van Delft

Niet alleen de historische binnenstad en rijke geschiedenis van Delft doet u versteld staan. De stad zit bomvol bijzonderheden en verrassingen, die de moeite waard zijn om bij stil te staan. Om te voorkomen dat u Delft bezoekt en deze verborgen parels van Delft misloopt, worden de geheimen van Delft weggegeven in het onderstaande overzicht.

  • Ontdek de best bewaarde geheimen van Delft.
  • Lees hier hoe u Delft kunt ervaren als echte Delftenaar.
  • Geniet van de allerbeste lekkernijen en bekijk echt Delfts Blauw.

Bakkerij de Diamanten Ring

Koop een pak ‘Scheve Jantjes’. Deze heerlijke roomboterkoekjes van Bakkerij de Diamanten Ring zijn versierd met de beeltenis van de Oude Kerk en worden verkocht in een prachtig Delfts Blauw koekblik. De koekjes zijn het meest smakelijke souvenir van Delft.

Adres: Choorstraat 9

Winkeltje Kouwenhoven

Naast Museum het Prinsenhof ligt het Winkeltje Kouwenhoven. Het authentieke winkeltje met een honderdjaar oud interieur verkoopt allerlei ouderwetse en nostalgische producten. Kom langs voor een zak met oud-Hollands snoepgoed, zoals drop, zoethout en kleurballen.

Adres: Sint Agathaplein 3a

Uit de Kunst

Het koffiehuis serveert verse koffie en zelfgemaakte appeltaart, de winkel verkoopt allerlei art-deco meubels en voor de deur staat het kleinste museum ter wereld. In een ouderwetse telefooncel exposeert elke maand een andere kunstenaar.

Adres: Oude Delft 140

World of Delights

Stap in een reusachtig paar klompen voor de deur van World of Delights. De ultieme Holland foto maakt u bij deze populaire souvenirshop. 

Adres: Markt 62

Aardewerkfabriek de Candelaer

Het atelier van de Candelaer is open, zodat u vanaf de straat Delfts Blauw schilders in actie kunt zien. Zo kijkt u mee met de meesters die verantwoordelijk zijn voor honderden Delfts Blauwe kunstwerken.

Adres: Kerkstraat 13

Hofjes van Delft

Verborgen in de binnenstad van Delft liggen enkele schitterende hofjes. Wilt u deze prachtige huisjes en groene binnentuinen bezoeken loop dan langs het Hofje van Gratie (Van der Mastenstraat 26-38), Hofje van Pauw (Paardenmarkt 54-62), Hofje van Almonde (Bagijnhof 10-22) en Klaeuwshofje (Oranje Plantage 58-77).

Hotel de Emauspoort

Dit hotel in het centrum van Delft heeft enkele bijzondere slaapvertrekken. U kunt hier een nacht doorbrengen in de Vermeerkamer, waar alles verwijst naar de beroemde schilder van Delft. Of kies voor een nacht in één van de authentieke woonwagens uit de oud-Hollandse kinderserie Pipo de Clown.

Adres: Vrouwenregt 9-11

Stadskoffyhuis

Het is eigenlijk geen geheim meer, maar Stadskoffyhuis serveert de lekkerste broodjes van Nederland. Zet uw tanden in het broodje Alex’ Keuze en proef het zelf.

Adres: Oude Delft 133

Vond je dit interessant? Ontdek meer