De Koninklijke Porceleyne Fles - Holland.com
Foto: © Royal Delft
Delft Traditioneel Attracties

De Koninklijke Porceleyne Fles

Adres:
Rotterdamseweg 196
2628AR Delft
Openingstijden & tickets

Royal Delft/De Koninklijke Porceleyne Fles, opgericht in 1653, is de enig overgebleven Delftse aardewerkfabriek uit de 17e eeuw. Nog steeds wordt het wereldberoemde Delfts blauwe aardewerk volledig met de hand beschilderd volgens eeuwenoude tradities.

  • Bezoek de enige nog overgebleven fabriek waar Delfts Blauw gemaakt wordt.
  • Zie hoe de meesterschilders op de traditionele wijze met de hand Delfts Blauw schilderen.
  • Koop een stukje origineel Delfts Blauw voor thuis in de showroom.

Royal Delft Experience

Tijdens de Royal Delft Experience wordt u meegenomen op een reis door het heden, verleden en de toekomst van het eeuwenoude aardewerk. De Royal Delft Experience start met een indrukwekkend verhaal over de geschiedenis van Royal Delft, waarna het productieproces stap voor stap wordt verteld. Ook komen de overige iconen van de stad Delft, Johannes Vermeer en de Koninklijke Familie, uitgebreid aan bod.

De bezoeker geniet van een tour door het museum en de fabriek, een inspirerende schilderdemonstratie en een bezoek aan de showroom met de complete collectie klassiek en modern aardewerk.

Delfts blauw arrangement

Royal Delft kan een op maat gemaakt bezoek samenstellen voor haar bezoekers. Zo kan u een rondleiding door het museum en de fabriek combineren met een workshop, waarin u zelf een tegeltje of bord kunt beschilderen, of een High Tea.

De Gouden Eeuw

Bezoek de steden die een sleutelrol speelden in de Gouden Eeuw en ontdek de kunstzinnige evolutie van Nederland.

Vond je dit interessant? Ontdek meer