The Vermeer Centrum in Delft, museum about the painter Johannes Vermeer
The Vermeer Centrum in Delft, museum about the painter Johannes Vermeer
Foto: © Dafinchi Shutterstock
Categorie:Musea in Delft

Vermeer Centrum Delft

Johannes Vermeer is een van de beroemdste kunstenaars van Nederland. De kunstschilder leefde tussen 1632 en 1675 en woonde zijn hele leven in Delft. Vermeer heeft slechts 37 schilderijen gemaakt, waarin hij zijn eigen wereld creëerde. Ze zijn allemaal van een bijzonder hoge kwaliteit. Het Vermeer Centrum in Delft brengt deze oude meester weer tot leven.

  • Een blik in het persoonlijke leven van de Delftse schilder.
  • Stap het 17e-eeuwse Delft binnen.
  • Al zijn schilderijen (reproducties) op ware grootte.
Adres:
Voldersgracht 21
2611EV Delft
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Expositie in het Vermeer Centrum

Stap in het leven van Johannes Vermeer en leer meer over hem en over zijn mentoren, zijn stad en de verborgen liefdesboodschappen in zijn werk. Leer hoe deze 17e-eeuwse schilder meester werd van het zogenaamde ‘Nederlandse licht’.

Het Vermeer Centrum heeft kwaliteitsafbeeldingen van het gehele oeuvre van Vermeer op ware grootte. U kunt een kijkje nemen in zijn studio, waar hij Het meisje met de parel en Het melkmeisje heeft gemaakt, en een van de beste stadsgezichten ooit: Gezicht op Delft.

Vermeer Combi-ticket

Een mooie manier om Vermeer te leren begrijpen is door de straten te bewandelen waar hij ook ooit liep. Met een Vermeer Combi-ticket krijgt u toegang tot het Vermeer Centrum, museum Het Prinsenhof, de Oude en de Nieuwe Kerk en krijgt u een kaart met de Vermeer-tour door Delft. (U kunt de Vermeer Combi-ticket kopen in het Toeristisch Informatie Punt van Delft)

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer