Museum Prinsenhof Delft - Holland.com
Musea in Delft

Museum Prinsenhof Delft

Adres:
Sint Agathaplein 1
2611HR Delft
Bekijk de website

Museum Prinsenhof Delft is een voormalig klooster van waaruit Willem van Oranje met succes tegen de Spaanse bezetters vocht in de 16e eeuw. Het Nederlandse Koninklijk Huis stamt af van Willem van Oranje. In Museum Prinsenhof Delft ziet u hoe zijn acties leidden tot de stichting van de Nederlandse Republiek. 

  • Sta oog in oog met de geschiedenis op de plek waar Willem van Oranje werd vermoord - de kogelgaten in de muur zijn nog steeds te zien.
  • Bekijk de historische objecten en bijzondere kunst van meesters als Johannes Vermeer.
  • Ontdek alles over Willem van Oranje en de opstand tegen Spanje.

Willem van Oranje

De idealen van Willem van Oranje waren eenvoudig: hij streefde naar tolerantie en vrijheid van religie. Maar hiervoor was onder bestuur van de Spanjaarden geen ruimte. Er ontstond een revolutie tussen de calvinistische Nederlanders en de katholieke Spanjaarden, waarin Willem van Oranje bekend werd als Vader de Vaderlands.

Op 10 juli 1584 werd Willem van Oranje door Balthasar Gerards vermoord op een trap in het Prinsenhof. Zijn twee zoons, Maurits en Frederik Hendrik, gingen door met de oorlog en overwonnen uiteindelijk.

De Kogelgaten

U leert in Museum Prinsenhof Delft alles over Willem van Oranje en de opstand tegen Spanje. Historische objecten, kunst en de kogelgaten in de muur op de plek waar Willem van Oranje werd neergeschoten brengen de geschiedenis tot leven. Maak een fascinerende reis door de Nederlandse geschiedenis.

Rembrandt & de Gouden Eeuw

Vier het leven en de prestaties van Rembrandt in Nederlandse musea tijdens het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Vond je dit interessant? Ontdek meer