Musea

Museum Prinsenhof Delft

35 van 43 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Sint Agathaplein 1
2611HR Delft
Bekijk de website

Museum Prinsenhof Delft is een voormalig klooster van waaruit Willem van Oranje met succes tegen de Spaanse bezetters vocht in de 16e eeuw. Het Nederlandse Koninklijk Huis stamt af van Willem van Oranje. In Museum Prinsenhof Delft ziet u hoe zijn acties leidden tot de stichting van de Nederlandse Republiek. 

  • Sta oog in oog met de geschiedenis op de plek waar Willem van Oranje werd vermoord - de kogelgaten in de muur zijn nog steeds te zien.
  • Bekijk de historische objecten en bijzondere kunst van meesters als Johannes Vermeer.
  • Ontdek alles over Willem van Oranje en de opstand tegen Spanje.

Willem van Oranje

De idealen van Willem van Oranje waren eenvoudig: hij streefde naar tolerantie en vrijheid van religie. Maar hiervoor was onder bestuur van de Spanjaarden geen ruimte. Er ontstond een revolutie tussen de calvinistische Nederlanders en de katholieke Spanjaarden, waarin Willem van Oranje bekend werd als Vader de Vaderlands.

Op 10 juli 1584 werd Willem van Oranje door Balthasar Gerards vermoord op een trap in het Prinsenhof. Zijn twee zoons, Maurits en Frederik Hendrik, gingen door met de oorlog en overwonnen uiteindelijk.

De Kogelgaten

U leert in Museum Prinsenhof Delft alles over Willem van Oranje en de opstand tegen Spanje. Historische objecten, kunst en de kogelgaten in de muur op de plek waar Willem van Oranje werd neergeschoten brengen de geschiedenis tot leven. Maak een fascinerende reis door de Nederlandse geschiedenis.

2019: Rembrandt & De Gouden Eeuw


In het themajaar waarin we de driehonderdvijftigste sterfdag van Rembrandt herdenken en aandacht geven aan een van de rijkste periodes die Nederland gekend heeft, pakt Museum Prinsenhof Delft uit met een tentoonstelling over Pieter de Hooch. Pieter de Hooch wordt beschouwd als een van de beroemdste Delftse meesters uit de Gouden Eeuw.

Overnachten in Delft

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Delft vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

© Rembrandt House Museum

Rembrandt & de Gouden Eeuw

Vier het leven en de prestaties van Rembrandt in Nederlandse musea tijdens het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Meer in deze regio