Foto: An exterior view of the St johns cathedral in the bosch

Den Bosch

107 van 139 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het sfeervolle en historische ’s-Hertogenbosch (in de volksmond genoemd ‘Den Bosch’), in Noord-Brabant, staat bekend om prachtige historische monumenten, de Bossche Bol en natuurlijk de beroemde schilder Jheronimus Bosch.

  • Bezoek Den Bosch en ontdek de Middeleeuwse bouwwerken zoals de gotische St. Janskathedraal.
  • Ontdek alles over de bekendste bewoner, schilder Jeroen Bosch.
  • Bekijk de werken van Vincent van Gogh in het Noordbrabants Museum.

Middeleeuws

Den Bosch is een vestingstad waarvan het middeleeuwse karakter goed bewaard is gebleven. Op veel plaatsen is het glorieuze verleden nog steeds tastbaar en voelbaar. De stadsmuren en forten van de vesting 's-Hertogenbosch zijn gebouwd in de 16e en 17e eeuw. Vrijwel alle verdedigingswerken zijn nog volledig intact. De stad wordt doorkruist door twee rivieren: de Dommel en de Binnendieze.

Hoogtepunten van Den Bosch

De gotische St. Janskathedraal is een terechte publiekstrekker. De stad heeft echter nog meer te bieden, zo kent Den Bosch maar liefst 7 musea. Bezoek bijvoorbeeld het Stedelijk Museum, gericht op moderne kunst en design en het Noordbrabants Museum met onder meer werken van Vincent van Gogh mag zeker ook niet ontbreken! Een absolute must is het Jheronimus Bosch Art Center, waar je alles te weten komt over de beroemdste inwoner van de stad.

Bezoek Den Bosch

Den Bosch staat bekend als een geweldige stad om te winkelen. De vele bars, cafés en restaurants zorgen voor de kenmerkende bourgondische sfeer. De culinaire trots van de stad is zonder twijfel de Bossche Bol. Een bezoek aan Den Bosch is niet compleet zonder deze verrukkelijke specialiteit!

Meer in de omgeving

Wilt u meer van de omgeving zien, dan is een bezoek aan Breda zeker de moeite waard. In deze stad vindt u historische monumenten uit de Nassautijd daarnaast is Breda ook een heerlijke bourgondische stad met vele leuke cafés en restaurants. Daarnaast is de stad Nijmegen in de provincie Gelderland een leuke stad om te bekijken. Nijmegen is de oudste stad van Nederland en u kunt vanaf het Valkhof nog zien hoe ooit de Romeinen over de Waal en het land der Bataven tuurden.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Den Bosch voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Bereikbaarheid en parkeren in Den Bosch

Den Bosch ligt op ruim een uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport. Vanuit Amsterdam reist u met een rechtstreekse verbinding met de trein naar Den Bosch. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In en rond Den Bosch kunt u op veel plekken de auto parkeren op parkeerterreinen of in parkeergarages.

Tip van de redactie:

Wandel van het oude historische centrum van Den Bosch naar de moderne wijk Paleiskwartier over de parkbrug. Deze unieke brug van 250 meter lengte is ingericht als park en een architectonisch hoogstandje!

Den Bosch

Ontdek de bourgondische stad Den Bosch met veel historie en cultuur.

Bekijk deze video: Den Bosch

Den Bosch

Ontdek de bourgondische stad Den Bosch met veel historie en cultuur.