© Design Museum Den Bosch
Musea

Design Museum Den Bosch

12 van 20 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
De Mortel 4
5211HV 's-Hertogenbosch
Bekijk de website

Bij het Design Museum Den Bosch ontdekt u de mooiste hedendaagse kunst van beroemdheden als Picasso en Mendini en leert u wat de invloed is van kunst op de samenleving.

© Design Museum Den Bosch
  • Bezoek het Design Museum Den Bosch in het nieuwe Museumkwartier.
  • Ontdek welke invloed kunst heeft op de Nederlandse samenleving had.
  • Bekijk de mooiste hedendaagse kunst van beroemdheden als Picasso en Mendini.

In mei 2013 opende Prinses Beatrix het nieuwe Design Museum Den Bosch, dat samen met het Noordbrabants Museum het nieuwe Museumkwartier in Den Bosch vormt. In dit prachtige museum toont men hedendaagse kunst en design voor een breed publiek in de hoop duidelijk te maken hoe ontwikkelingen in de samenleving en de kunst samengaan.

Kunst & Samenleving

Bij het Design Museum Den Bosch bekijkt u geen kunst om de kunst, maar laat men zien welke invloed kunst heeft op de samenleving en vice versa. De collectie omvat werken van beroemde kunstenaars als Picasso en Mendini, maar ook van Nederlandse helden als Gijs Bakker en Hella Jongerius en ook is er volop ruimte voor jong talent

Meer activiteiten...

Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks zo'n tien tentoonstellingen die een mooie kruisbestuiving laten zien tussen kunst en design. Daarnaast zijn er lezingen, concerten en workshops... kortom, het Design Museum Den Bosch is altijd boeiend. U vindt het museum aan De Mortel 4 in Den Bosch.

Overnachten in Den Bosch

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Den Bosch vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!