Proef een Bossche Bol - Holland.com
Den Bosch

Proef een Bossche Bol

Geen bezoek aan Den Bosch is compleet zolang u niet de befaamde Bossche Bol geeft geproefd. Deze typisch Bossche lekkernij kunt u op elk terrasje bestellen en is heerlijk bij de koffie of de thee. Het best eet u ze ondersteboven, zodat de chocolade als een soort bodem fungeert, anders kan het een behoorlijk onhandige, vlekkerige toestand worden.

Eeuwenoud recept

De Bossche Bol is een soort hele grote roomsoes, overgoten met pure chocolade, waarvan het recept tot veel speculaties leidt. De voorloper van de Bossche Bol werd al verkocht in de 19e eeuw door bakker Lambermont, die zijn bakkerij in de Vischstraat had. Maar deze was nog gevuld met een soort pudding-crème. Vandaag de dag maakt alleen bakker Jan de Groot, vlakbij het centraal station, de echte Bosche bollen volgens authentiek recept. Gevuld met slagroom en bedekt met een laagje chocola... heerlijk!

Eet smakelijk!

Pas aan het begin van de 20e eeuw kwamen de echte Bosche Bollen, gevuld met slagroom, op de markt. Alle bakkers die deze lekkernij nu nog verkopen houden het recept strikt geheim. Maar wat maakt het uit... u hoeft 'm niet zelf te maken, u hoeft er alleen van te genieten.

Adres: 
Banketbakkerij Jan de Groot
Stationsweg 24

Bestemmingen

Den Bosch

Ontdek de bourgondische stad Den Bosch met veel historie en cultuur.

Vond je dit interessant? Ontdek meer