Rondvaart over de Binnendieze

2.037 keer bekeken

Rondvaart over de Binnendieze

Ontdek de schoonheid van ’s-Hertogenbosch vanaf het water, tijdens een vaartocht over de middeleeuwse Binnendieze. In een karakteristieke open boot vaart u door het eeuwenoude stelsel van kanalen van ’s-Hertogenbosch. In 2016 staat de vaartocht geheel in het teken van beroemde, middeleeuwse kunstenaar Jheronimus Bosch.

Lees meer

Ontdek de schoonheid van ’s-Hertogenbosch vanaf het water, tijdens een vaartocht over de middeleeuwse Binnendieze. In een karakteristieke open boot vaart u door het eeuwenoude stelsel van kanalen van ’s-Hertogenbosch.

  • Ontdek ’s-Hertogenbosch tijdens een vaartocht over de middeleeuwse Binnendieze.
  • Luister naar de verhalen die schuil gaan achter de oude gevels en de donkere opslagkelders.
  • Bekijk de unieke fantasiefiguren uit het werk van Jheronimus Bosch en vaar door het duistere hellegat.

Luister naar de verhalen

De tocht gaat over zo’n 3,6 kilometer stadsrivier en is een unieke manier om ‘s-Hertogenbosch te leren kennen. U vaart  langs prachtige monumenten, spannende waterlopen en imposante vestingwerken, afwisselend in de open lucht of onder eeuwenoude bebouwing door. Ondertussen luistert u naar de spannende verhalen die schuil gaan achter de oude gevels en de donkere opslagkelders.

Hemel- en hellevaart over de eeuwenoude Binnendieze

Tijdens de vaartocht hoort u de verhalen van de middeleeuwse meester die in ‘s-Hertogenbosch woonde en werkte en ontdekt u de fantasiefiguren die zo kenmerkend waren voor zijn beroemde werken. Dankzij de nieuwste technieken als videomapping en 3D projectie, komt de tijd van Bosch tot leven op het water. Vaar mee door het duistere hellegat dat Bosch in zijn werk terug liet komen en ontdek wat er aan het einde van die tunnel is! Ten slotte vaart u via de Singelgracht naar De Groote Hekel, waar u kunt genieten van de bijzondere film ‘Hemel en Hel’.

Ontdek meer in de omgeving
Rondvaart over de Binnendieze
Adres: 
Markt 77
5211JX