Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch

1.120 keer bekeken

11 van 15 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Bij het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch ontdekt u de mooiste hedendaagse kunst van beroemdheden als Picasso en Mendini en leert u wat de invloed is van kunst op de samenleving.

  • Bezoek het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch in het nieuwe Museumkwartier.
  • Ontdek welke invloed kunst heeft op de Nederlandse samenleving had.
  • Bekijk de mooiste hedendaagse kunst van beroemdheden als Picasso en Mendini.

In mei 2013 opende Prinses Beatrix het nieuwe Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, dat samen met het Noordbrabants Museum het nieuwe Museumkwartier in Den Bosch vormt. In dit prachtige museum toont men hedendaagse kunst en design voor een breed publiek in de hoop duidelijk te maken hoe ontwikkelingen in de samenleving en de kunst samengaan.

Kunst & Samenleving

Bij het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch bekijkt u geen kunst om de kunst, maar laat men zien welke invloed kunst heeft op de samenleving en vice versa. De collectie omvat werken van beroemde kunstenaars als Picasso en Mendini, maar ook van Nederlandse helden als Gijs Bakker en Hella Jongerius en ook is er volop ruimte voor jong talent

Meer activiteiten...

Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks zo'n tien tentoonstellingen die een mooie kruisbestuiving laten zien tussen kunst en design. Daarnaast zijn er lezingen, concerten en workshops... kortom, het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch is altijd boeiend. U vindt het museum aan De Mortel 4 in Den Bosch.

Overnachten in Den Bosch

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Den Bosch vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch
Adres: 
De Mortel 4
5211HV 's-Hertogenbosch
Bekijk de website
Bekijk de website