De Blob in Eindhoven - Holland.com
Eindhoven

De Blob in Eindhoven

Midden in het oude centrum van Eindhoven, op het '18 septemberplein',  staat een futuristisch gebouw dat bijzonder opvallend is in de omgeving. Het heet 'De Blob' en is ontworpen door de Italiaanse architect Massimiliano Fuksas. Het organisch gevormde bouwwerk van glas en staal doet dienst als toegang tot het prachtige winkelcentrum 'De Admirant'.

  • Bezoek designstad Eindhoven en bewonder de vele futuristische architectuur.
  • Ontdek de Blob, meesterwerkje van architect Massimiliano Fuksas.
  • In de Blob is een lunchroom gevestigd.

BLOB: Binary Large Object.

Het futuristische en ruimtelijke interieur zijn op z'n zachtst gezegd opvallend en hebben er voor gezorgd dat 'De Blob' al snel een baken in de stad werd en een geliefd afspreekpunt. Het 25 meter hoge bouwwerk, met z'n vele glas en staal, staat naast de 'Philips lichttoren' en verbindt deze met de Admirant.

Typisch Eindhoven...

Naast de Blob staan twee andere bouwwerken in een zelfde stijl die de toegang vormen tot een ondergrondse fiets-parkeerplaats voor 1.700 fietsen. Tezamen vormen deze bouwwerken een bijzonder staaltje architectuur dat het experimentele design-imago van de stad Eindhoven weer eens duidelijk onderstreept.

Accommodatie tip

Hotels

Boutique Hotel Lumiere

Het Boutique Hotel Lumiere is een stijlvol stadshotel in het hart van Eindhoven. Er is overal gratis WiFi beschikbaar. Het centraal station van Eindhoven en het winkelcentrum vindt u op loopafstand.

Vond je dit interessant? Ontdek meer