Ontdek Eindhoven met Dutch Designer Miriam van der Lubbe

228 keer bekeken

Usuals is het label van Van Eijk & Van der Lubbe. Wij spraken met Miriam van der Lubbe over Eindhoven, waar zij en collega Niels van Eijk beide hebben gestudeerd aan de Design Academy. “Uiterlijk is Eindhoven niet zo interessant, het zijn de momenten en de energie”.

Dutch Designer Miriam van der Lubbe

Welke plek in Nederland zou u aanraden?

Eindhoven! In deze naoorlogse stad vind je geen historische gevels maar creatieve broedplaatsen zoals Sectie-C. De rauwheid van de stad is inspirerend. In Eindhoven gaat het om de energie en de momenten, niet perse om het uiterlijk van de stad. Denk aan GLOW, Strijp-S Festival en de Dutch Design Week.
Voor mij als ontwerper spreken vooral de fysieke ruimte en de mentaliteit aan. Deze stad heeft veel beschikbare vierkante meters, dit biedt ruimte voor experimenteel werken en vrij denken. Een inspirerende plek vind ik Strijp-S. Een interessant gebied waar creativiteit is en veel energie om te ontwikkelen. Deze plek wordt steeds populairder om te bezoeken, te wonen en te werken. Wij hebben daar de Snelkookpan, een kleine eigen locatie. ‘t Koffiehuisje op Strijp-S heeft trouwens de lekkerste koffie.

Waar komt u graag in Eindhoven?

Om te winkelen vind ik Urban Shopper op Strijp-S leuk. Je vindt er zelfstandige winkeltjes met zelfgemaakte producten en kleding en zelfs een tattoo shopje. Voor hoogwaardiger shoppen ga je naar de Bergen, de wijk rondom de Bergenstraat. Het Van Abbemuseum is mijn favoriete museum in Eindhoven, wat mij aanspreekt is de focus op de rol die kunst speelt in de maatschappij. Ze zien kunst als een gereedschap, het museum is eerder een innovatieve werkplaats voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Daar kunnen we van leren.

En tot slot: Wat is het verhaal achter de theedoek ‘Nationaal Archief’?  

Deze theedoeken zijn ontworpen naar opdracht van het Nationaal Archief Den Haag. Door de slimme constructie van de kleurvlakken is ieder doek uniek. De theedoek herbergt het Nationaal Archief in drie lagen; een kleurlaag, een historische laag en een hedendaagse laag. Een mooi souvenir!

Kitchen towel ‘Nationaal Archief’, by Miriam van der Lubbe