Foto: © Bart van Overbeeke

Eindhoven

207 van 277 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Eindhoven is een bruisende stad met een keur aan winkels, bars, restaurants en terrassen. Maar ook kunst, design en cultuur heeft de stad hoog in het vaandel. Tijdens de Dutch Design Week is Eindhoven de designhoofdstad van de wereld.

  • Ontdek de architectonische hoogstandjes in Eindhoven.
  • Geniet van de mooie musea en gezellige horeca.
  • Bezoek de Dutch Design Week.

Wat u in Eindhoven moet zien

Het Stratumseind, kortweg het ‘Stratum’ is niet alleen de langste 'nachtlevenstraat' van Nederland, maar zelfs van de hele Benelux. Aan deze straat van 225 meter lengte liggen 54 horecagelegenheden die wekelijks een 25.000 bezoekers trekken. De traditionele bruine cafés aan het Wilhelminaplein zijn perfect voor een middagje op een terras of voor een nacht dansen op live muziek.

Maar Eindhoven biedt meer dan nachtleven: u kunt genieten van cultuur en design in het Van Abbemuseum en het Designhuis. Het Van Abbemuseum is een van de belangrijkste Europese musea voor moderne en hedendaagse kunst. In de collectie bevinden zich werken van Picasso, Chagall, Kandinsky, El Lissitzky, Theo van Doesburg, Mondriaan en Appel. Het Designhuis is een podium en ontmoetingsplaats gericht op design en innovatie.

Bezoek Eindhoven

Eindhoven wordt wel ‘de lichtstad’ genoemd. Die erenaam dankt het aan de lampen- en elektronicareus Philips, die hier in 1891 zijn oorsprong had. Een bijzonder project in dit kader is het jaarlijkse evenement Glow Eindhoven; een festival waarbij tientallen international lichtkunstenaars de mooiste licht-installaties tonen, verspreid door de stad. Dit jaar kan ook als beginjaar worden gezien van Eindhovens bijzondere plaats in de designwereld. U bent altijd welkom om meer over design te leren in Eindhoven - tijdens de Dutch Design Week, maar ook daarbuiten.

Meer in de omgeving

Bent u op bezoek in Eindhoven dan is ook een bezoekje aan de gezellige stad Den Bosch of Helmond een aanrader. U bent er binnen een half uur en u kunt genieten van de mooiste historische gebouwen en volop gezellige horeca.

Bereikbaarheid en parkeren in Eindhoven

Eindhoven heeft een eigen vliegveld genaamd Eindhoven Airport, en ligt op een uurtje rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport. Ook met het openbaar vervoer (trein en bus) is het goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Tip: goedkoop parkeren in Eindhoven doe je P1 Parking Hooghuis!

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Eindhoven voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Tips van de redactie:

Huur een fiets en ontdek de mooie omgeving. Een stukje fietspad dat u zeker niet mag missen is het unieke Van Gogh-fietspad, een bijzonder lichtproject van Daniel Roosegaarde.

Eindhoven

Eindhoven is de designhoofdstad van Nederland.

Watch this video: Eindhoven