Strijp-S, Eindhoven
Strijp-S, Eindhoven
Foto: © VisitBrabant
Eindhoven

Strijp-S: de creatieve stad in Eindhoven

Eindhoven, de designstad van Nederland, is volop in ontwikkeling. Ontdek de vele architectonische pareltjes, waaronder Strijp-S; de creatieve stad op het voormalige Philipsterrein.

  • Ontdek de designontwikkelingen in Eindhoven.
  • Bezoek een concert in het schitterende, nieuwe muziekcentrum.
  • Proef de creatieve sfeer in Strijp-S.
In een stad met zo'n 225.000 inwoners, verwacht je natuurlijk de nodige culturele faciliteiten. Maar Eindhoven, bekend als de design-stad van Nederland, doet daar nog een schepje bovenop. Zo zijn er de laatste jaren niet alleen een nieuw muziek-centrum en een nieuwe zaal voor de Stadsschouwburg bijgekomen, maar ook Strijp-S is heel bijzonder.

Strijp-S

Dé Creatieve Stad, dat is wat Strijp-S in Eindhoven wil zijn. Dit voormalige Philipsterrein, met verschillende historische gebouwen, is omgevormd tot een uniek stedelijk gebied en biedt een unieke  mix van wonen, werken en ontspannen in een creatieve sfeer. De uitstraling van de omgeving is vooral imposant, robuust en industrieel te noemen.

Ruimte voor creativiteit

In Strijp-S is creativiteit en cultuur overal zichtbaar en gonst het van de bedrijvigheid. Kunstenaars, designers, theatermakers en muzikanten maken gebruik van de historische Philips panden om hun werk te tonen. Wilt u zien wat Eindhoven tot één van de creatiefste steden in Nederland maakt, dan mag een bezoekje aan Strijp-S niet ontbreken.

Adres: ingang Klokgebouw: Beukenlaan, Eindhoven.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">