© Bollmann
Musea

Van Abbemuseum Eindhoven

26 van 43 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Bilderdijklaan 10
5611NH Eindhoven
Bekijk de website

Het Van Abbemuseum werd in 1936 gesticht, en is gericht op moderne en hedendaagse kunst. In de collectie zijn werken opgenomen van Picasso, Kandinsky, Lissitzky en Rodin. De collectie geldt als een van de belangrijkste in het Nederlandse en Duitse taalgebied.

  • Het van Abbemuseum werd in 1936 gesticht.
  • Bekijk de indrukwekkende collectie hedendaagse en modern kunst.
  • Bewonder de bijzondere architectuur van het gebouw.

Het ontwerp van het museum

Het ontwerp van het museum zelf is al even indrukwekkend als de enorme kunstcollectie. Achter het oude museum verrees een nieuwe gebouw van architect Abel Cahen. De architect heeft getracht de gehele omgeving te gebruiken, waardoor het moderne museum naadloos overgaat in het oude museum, de beeldentuin en de aangrenzende rivier, de Dommel.

Liefhebbers van moderne en hedendaagse kunst

Of u nu van architectuur houdt of van moderne of hedendaagse kunst - een bezoek aan het Van Abbemuseum in Eindhoven is een must. Zowel het gebouw als de kunstcollectie zullen uw zinnen prikkelen.

Overnachten in Eindhoven

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Eindhoven vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!