Groningen - Wat te doen in Groningen? De beste tips - Holland.com
Groningen

Groningen Stad

Als levendige universiteitsstad heeft Groningen gemiddeld de jongste inwoners van Nederland. In het stadscentrum vindt u talloze historische gebouwen en ontelbaar veel winkels en boetieken. Het stadscentrum is ooit uitgeroepen tot “beste van Nederland”, met dank aan de charme en de sfeer. 

  • Ontdek de universiteitsstad Groningen en geniet van kunst, cultuur en gezelligheid.
  • Proef de Groninger Koek bij een kopje koffie.
  • Beklim de Martinitoren voor het beste uitzicht over de stad.

Hoogtepunten van Groningen 

Het stadscentrum van Groningen is perfect geschikt om in te winkelen. U vindt er een overvloed aan markten en antiek- en modewinkels. In het Groninger Museum kunt u zich omringen met kunst en cultuur. Ontspan in een van de cafés en restaurants op de Grote Markt. Voor een uitzicht over de hele stad kunt u de Martinitoren beklimmen. 

Bezoek Groningen 

Probeer uw bezoek aan Groningen te combineren met het Noorderzon Performing Arts Festival. Deze internationale kunstmanifestatie wordt gehouden in augustus en trekt ieder jaar meer dan 125,000 bezoekers. Een culinaire specialiteit is de Groninger Koek. Andere hoogtepunten van de provincie, zoals Bourtange, Hortus Haren en Pieterburen, zijn vanuit Groningen goed te bereiken.

Bereikbaarheid en parkeren in Groningen

Groningen, de meest noordelijke provincie in Nederland ligt op zo’n twee uur rijden vanaf Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport. Met het openbaar vervoer (trein) is Groningen goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet mag parkeren. Op de zogenaanmde P+R terreinen kunt u gatis parkeren!

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Groningen voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

Niet ver van Groningen kunt u ook schitterende andere steden bekijken zoals bij voorbeeld Leeuwarden, Heerenveen en Assen, of een bezoekje brengen aan WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Zeer de moeite waard!

Tip van de redactie:

Wilt u even uit de stadse drukte? Bezoek dan de unieke, middeleeuwse vesting Bourtange en overnacht in de  eeuwenoude, maar fraai gerenoveerde barakken.

Watch this video: Groningen

Zoek naar andere soortgelijke dingen: