© Marketing Groningen
Categorie:Groningen

Martinitoren

Bezoek de Martinitoren op de Grote Markt in Groningen, ontdek het prachtige uitzicht vanaf de top en geniet van het fraaie klokkenspel.

  • De Martinitoren is ruim 500 jaar oud.
  • Beklim de bijna 100 meter hoge Martinitoren en overzie heel Groningen.
  • Geniet van de prachtige klokkengroep van de Martinitoren, één van de beste van Europa.
Adres:
Martinikerkhof 3
9712JG Groningen
Toon locatie in Google Maps

Historisch mooi

De Martinitoren is de trots van Groningen. De toren is bijna honderd meter hoog en 500 jaar oud. De stad is rond deze toren opgebouwd. Vroeger was de Martinitoren een oriëntatiepunt en een uitkijktoren om de vijand in de gaten te houden, nu een toeristische attractie. 

De klokken en de Martinikerk 

Wanneer u door Groningen wandelt kunt u het luiden van de klokken van de Martinitoren niet missen. De klokkengroep staat bekend als een van de beste van Europa en geven de sfeer in de stad een extra positief tintje. De toren is verbonden met de Martinikerk, daterend uit de 13e eeuw. Het orgel en de muurschilderingen van deze kerk zijn een bezoekje meer dan waard. 

Beklim de Martinitoren 

Als u Groningen op een zonnige dag bezoekt, zou u de Martinitoren zeker moeten beklimmen. Het uitzicht van het hoogste gebouw van Groningen is geweldig. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor naast de Martinitoren. U kunt hier ook een rondleiding boeken.

Vond je dit interessant? Ontdek meer