De Hallen

487 keer bekeken

5 van 9 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Haarlem is het museum voor moderne en hedendaagse kunst. De kunst, die in De Hallen Haarlem wordt geëxposeerd beslaat een breed scala klassiek-moderne kunst. Naast deze permanente collectie worden ieder jaar drie tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Hierin wordt een platform geboden aan jonge kunstenaars uit het binnen- en buitenland, die de meest actuele ontwikkelingen in moderne kunst vertegenwoordigen.

  • Geniet van de collectie moderne kunst in de Hallen.
  • Naast de permanente collecite worden jaarlijks ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.
  • Het bijzondere gebouw is alleen al de moeite van een bezoek waard.

Moderne kunst

De collectie van De Hallen Haarlem bestaat uit meer dan tienduizend werken, die een goed beeld geven van de vooroorlogse, naoorlogse en hedendaagse moderne kunst. De kunstenaars in de collectie zijn een mix van lokale kunstenaars en wereldberoemde modernisten, onder wie Piet Mondriaan. Schilder- en beeldhouwkunst en keramiek zijn onderdeel van de collectie, maar sinds 2001 ligt de focus van De Hallen op fotografie en bewegend beeld.

De Vleeshal

Begin zeventiende eeuw werd er een opvallend gebouw opgeleverd aan de Grote Markt. Het gebouw met talloze ornamenten en een fraaie trapgevel was de nieuwe vleeshal van Haarlem. Het gebouw is een monument  in Hollandse renaissancestijl, waar tegenwoordig museum De Hallen zetelt. Los van de kunst en workshops is ook de architectuur van het gebouw reden voor een bezoek.

Overnachten in Haarlem

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Haarlem vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
De Hallen Haarlem
Adres: 
Grote Markt 16
2011RD Haarlem
Bekijk de website
Bekijk de website