Haarlem en de Bollenstreek - Holland.com
Foto: © Cornelie van Vliet
Haarlem Bezienswaardigheden

Haarlem en de Bollenstreek

Ten noorden en ten zuiden van Haarlem bevinden zich uitgestrekte bollenvelden, waar ieder voorjaar honderdduizenden toeristen op af komen. Na een kwartier fietsen vanaf het centrum van Haarlem bevindt u zich al tussen de kleurrijke bloemenvelden, waar u bent omringd door miljoenen tulpen, krokussen, narcissen en hyacinten.

  • Rondom Haarlem vindt u uitgestrekte bloemenvelden.
  • Bezoek het jaarlijkse bloemencorso.
  • Maak foto's tussen de tulpen rondom de Keukenhof.

Bloemencorso

Het grootste bloemenevenement in de Bollenstreek is het jaarlijkse bloemencorso. Een rijdende optocht van tientallen praalwagens vormt een kleurrijke stoet van Noordwijk naar Haarlem. De wagens beelden de mooiste creaties uit met behulp van duizenden bloemen. Na hun aankomst in Haarlem worden ze een dag tentoongesteld op de Grote Markt, zodat u de praalwagens nog eens rustig kunt bewonderen.

Bloemen evenementen

Keukenhof

Het bekendste bloembollenpark van de wereld is de Keukenhof in Lisse. Vanaf Haarlem is het nog geen half uur rijden naar dit bloemenfeest. Bent u in voor een sportieve uitdaging? Fiets dan de twintig kilometer door de mooiste bloemenvelden naar park Keukenhof. De tocht duurt ongeveer een uur, maar waarschijnlijk langer, omdat u geregeld wilt afstappen om een foto te maken.

Overnachten in Lisse

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Lisse vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Veelgestelde vragen

Tradities

Bloemen

Bewonder de beroemde Hollandse bloemen op de velden, de drijvende bloemenmarkt of op de bloemencorso’s.

Tradities

Tulpentijd in Nederland

Wat is de beste tijd van het jaar om de tulpenvelden in Nederland te bezoeken?

Tradities

Bloemenvelden

De Bollenstreek verandert in de lente in een adembenemend kleurenpalet.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: