Shoppen in Haarlem

3.007 keer bekeken

92 van 118 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Haarlem is een heerlijke winkelstad. De binnenstad is één groot voetgangersgebied en een aaneenschakeling van kledingzaken, juweliers, antiekwinkels, boetiekjes, internationale winkelketens en speciaalzaken. Het is bekend dat je van shoppen honger krijgt. Gelukkig telt de binnenstad tientallen gezellige lunchrooms. Haarlem is dankzij haar combinatie van autovrij centrum, leuke winkels en lunchrooms al diverse malen bekroond met de titel ‘Beste winkelstad van Nederland’. Ook op zondag zijn de winkels geopend.

  • Diverse malen verkozen tot "Beste winkelstad van Nederland".
  • Ook op zondag open.
  • Een grote variëteit aan winkels.

De winkelstraten van Haarlem

De grote winkelstraten van Haarlem zijn de Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat. Hier vindt u de bekende merken, die u hoogstwaarschijnlijk in elke stad tegenkomt. Loopt u een straatje om dan ontdekt u de bijzondere winkelstraatjes van Haarlem waar u verassende voorwerpen en bijzondere collecties tegenkomt. Het bezoeken waard zijn de Schagchelstraat, de Kleine Houtstraat, de Anegang, de Warmoesstraat, de Koningstraat en de Gierstraat.

Haarlem ShoppingNight

Ieder jaar in juni wordt de Haarlem ShoppingNight georganiseerd. Een avond lang slaan winkels, kunstenaars, muzikanten en de lokale horeca de handen ineen om Haarlem te presenteren als leukste winkelstad van het land.

Parkeren kunt u het beste doen in de openbare parkeergarages Stationsplein, de Appelaar of De Kamp. U kunt ook met het openbaar vervoer naar Haarlem, want het station ligt op tien minuten wandelen van het centrum.

Overnachten in Haarlem

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Haarlem vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Tip van de redactie

Shoppen in Haarlem is echt een aanrader! Mode, schoenen, design, cadeaus- en interieurwinkels bieden een afwisselend winkelbeeld. Neem na een dagje shoppen de trein naar Zandvoort. In 10 minuten brengt de trein je vanuit de binnenstad naar het strand waar je met een drankje in je hand aan de boulevard kunt genieten van de ondergaande zon.

Ontdek meer in de omgeving
Shoppen in Haarlem