Foto: © MY HAVN
Haarlem

Shoppen in Haarlem

Haarlem is een heerlijke winkelstad. De binnenstad is één groot voetgangersgebied en een aaneenschakeling van kledingzaken, juweliers, antiekwinkels, boetiekjes, internationale winkelketens en speciaalzaken. Wist u dat Haarlem al diverse keren is bekroond met de titel ‘Beste winkelstad van Nederland’?

  • Niet voor niets is Haarlem diverse keren verkozen tot ‘Beste winkelstad van Nederland’.
  • Winkelplezier op alle dagen van de week, ook op zondag dus.
  • Slenter op uw gemak door de autoloze binnenstad waar zoveel te bekijken is.
De historische binnenstad is omringd door grachten en singels. De grote winkelstraten met de meest bekende winkelketens in Haarlem zijn de Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat. Maar er is natuurlijk nog veel meer moois te ontdekken.

Bekijk deze video: Shopping Haarlem

Gouden Straatjes

Het gebied van de zeven Gouden Straatjes rondom de Grote Markt mag u zeker niet missen als u een dagje gaat shoppen in Haarlem. Deze straten hebben namen als Schagchelstraat, Anegang, Gierstraat en Koningstraat. Omgeven door bijzondere gevelstenen en monumentale panden herbergen de Gouden Straatjes vele verhalen. U vindt hier honderden winkeltjes, gespecialiseerd in ambachtelijke producten of unieke concepten in fashion, curiosa en design. Proef de sfeer en proef lekkernijen zoals chocolade, koffie, wijnen en delicatessen. Haarlem heeft ook vele lunchrooms waar je even kunt genieten van het uitzicht en je aankopen.

Duurzaam, origineel of design

Op zoek naar duurzaam en fairtrade? Laat u inspireren in de conceptstore NYHAVN onder het genot van een goede koffie, vers sapje en ander lekkers. In NYHAVN verkopen ze tweedehands meubels en fair fashion van zowel gevestigde merken als nieuwe en jonge ontwerpers. U vindt er modern design naast vintage en ze geven aandacht aan lokale producten.

Kledingwinkels zijn er natuurlijk in alle soorten en maten en het aanbod in Haarlem is divers. Ga bijvoorbeeld voor streetwear naar Revert 95 en voor een mooi pak naar Suitsupply. Design vindt u bij StudioLM en Trade Studio of loop eens binnen bij Kloffie op de Kruisstraat voor een eigenzinnige outfit.

Mix en match

Hoe maak je een mooie combinatie van design en budget, of van verschillende kledingstijlen? Bij Olivia & Kate geven ze u graag advies. Ze verzamelen elke week de mooiste musthaves van dit moment. Maak uw lifestyle compleet met kussens, sieraden, accessoires, fotolijstjes en nog veel meer.

Bezoekt u graag een fijne kook- en keukenwinkel? Natuurlijke eenvoud is de boodschap bij Dille & Kamille. Hier vindt u onmisbare basics en lekkere hebbedingen voor in de keuken, op tafel en in de tuin.

Meer shoppen

Ga een dagje shoppen in Alkmaar en bewonder de sfeervolle oude binnenstad.

Breda is een heerlijke winkelstad vol leuke winkels, toffe boetieks en hippe lunchrooms.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer