© Hans Guldemond
Architectuur

Sint Bavokerk

10 van 18 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Grote Markt 22
2011RD Haarlem
Bekijk de website

De Sint Bavokerk is de grootste kerk van Haarlem. De Sint Bavokerk heet ook de Grote Kerk en wordt in de volksmond ‘de oude baaf’ genoemd. De Sint Bavokerk wordt al vermeld in documenten uit 1245. Sindsdien is de kerk uitgebreid tot de huidige kerk met zeven klokken en een prachtige toren. Tot op de dag van vandaag is de Sint Bavokerk het hoogste gebouw van Haarlem.

  • De Sint Bavokerk is de grootste kerk van Haarlem.
  • Bewonder het prominentste monument van de stad.
  • Bezoek de laatste rustplaats van Frans Hals.

Verhalen van de Sint Bavokerk

De Sint Bavokerk is een bijzondere kruiskerk in gotische bouwstijl en kentenkele bijzondere verhalen. Een vrouw zou hier verlost zijn van de duivel en ook het Nederlandse spreekwoord ‘de kogel door de kerk’ komt hier vandaan. Dedesbetreffende kogel kunt u nog steeds vinden in één van de muren. Tot slot werdde toren jarenlang gebruikt door de brandweer, die er zelfs ’s nachts sliepen. Bij brand openden ze een raam in de richting van het vuur en al schreeuwend en zwaaiend informeerden ze dan hun collega’s aan de grond. De Sint Bavokerk is tevens de laatste rustplaats van Frans Hals.

De kerk van Haarlem

De Sint Bavokerk van Haarlem, het meest prominente monument van de stad, is zeker een bezoek waard. Het hoogste gebouw van de stad is gelegen aan de Grote Markt en moeilijk te missen. Er zijn geregeld diensten en concerten in de kerk en u bent van harte welkom om deze bij te wonen.

Overnachten in Haarlem

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Haarlem vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!