Nachtleven

De Reuzen van Royal de Luxe

48 van 92 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De wereldberoemde straattheatergroep Royal de Luxe gebruikt zijn iconische, gigantische poppen voor indrukwekkende spektakels die grenzen overstijgen en mensen samenbrengen. De groep, die bekendstaat om zijn originaliteit en brutaliteit, komt tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 voor het eerst naar Nederland, voor een drie dagen durende spectaculaire show die onderdeel uitmaakt van de festiviteiten rond de Culturele hoofdstad van Europa. Kom naar de Reuzen in Friesland en beleef een grote internationale artistieke productie waarbij iedereen welkom is.

  • Zie de wereldberoemde reuzen van Royal de Luxe in augustus 2018 door Friesland lopen tijdens hun eerste bezoek ooit aan Nederland.
  • Ontdek de steden en het platteland van Friesland en maak daarbij een uniek, niet te missen optreden mee waarbij iedereen welkom is.
  • Duik dieper in het gevarieerde programma van Leeuwarden-Fryslân, Culturele hoofdstad van Europa in 2018.

Doe mee aan een uniek spektakel tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018

De reuzen van Royal de Luxe zijn een perfect symbool voor de missie van Leeuwarden-Fryslân 2018 om groots en vernieuwend te denken. Hun operatoren noemen zichzelf lilliputters, naar het kleine volkje in ‘Gullivers Reizen'. De Reuzen zullen in Friesland lopen, eten en slapen. Voorlopig blijft hun route nog geheim, evenals het verhaal dat ze zullen uitbeelden, maar ze zullen ongetwijfeld iedereen betoveren als een van de hoogtepunten van het internationale programma.

Een Fries avontuur dat je beleeft met vrienden, familie en onbekenden.

De Franse groep Royal de Luxe bestaat uit een gezelschap van uitvinders, stuntlieden, dichters en metaalbewerkers. Ze laten zich voor hun verhalen inspireren door lokale folklore en weten hun toeschouwers altijd te betoveren. Deze werkwijze sluit naadloos aan bij het Friese idee van een open, verbonden gemeenschap (‘iepen mienskip’ in het Fries). Zorg dat je dit bijzondere weekend niet mist, dat op zondag zijn hoogtepunt bereikt met een parade door Leeuwarden, waar iedereen zich verzamelt om de Reuzen uit te zwaaien. Dit is ook een uitgelezen moment om kennis te maken met de andere bijzondere stadjes en plekken in Friesland. Je kunt natuurlijk ook de van de gelegenheid gebruikmaken om te ontdekken wat voor andere evenementen plaatsvinden in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Verwacht het onverwachte van de Reuzen van Royal de Luxe

Verrassing is het sleutelwoord in de optredens van Royal de Luxe, waarbij het gevoel van een gezamenlijke ontdekkingstocht bijdraagt aan het verhaal. Geef je helemaal over aan een van 's werelds meest innovatieve theatergezelschappen die een nieuwe mythe creëert voor Leeuwarden en Friesland.

Overnacht in Friesland

Er worden honderdduizenden mensen verwacht die naar Friesland komen om getuige te zijn van dit ongelooflijke spektakel, dus mis het niet. Voorkom teleurstellingen, boek tijdig je hotel. Vind een plek om je thuis te voelen in het hartje van Leeuwarden of geniet van de landelijke charme van Friesland in een van de vele hotels buiten de steden.

Accommodatie in Friesland

Zoekt u een accommodatie in Friesland? Bekijk het aanbod aan hotels en vakantiehuizen in deze regio met prachtig uitgestrekte natuurgebieden en de Friese meren. Breng ook een bezoekje aan de Friese hoofdstad Leeuwarden.