Architectuur

Hooglandse Kerk

6 van 11 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Nieuwstraat 20
2312KC Leiden
Bekijk de website

De Hooglandse Kerk is prachtig gelegen in de historische binnenstad van Leiden. Op steenworp afstand van de Burcht en achter de Nieuwe Rijn ligt de Hooglandse Kerk omringd door herenhuizen en hofjes. Niet alleen de ligging van de kerk is bijzonder. Ook het interieur maakt een bezoek aan de Hooglandse Kerk de moeite waard.

  • Bewonder deze prachtige gotische kerk van binnen én buiten.
  • Verbaas u over de bijzondere bouw.
  • Verken ook de sfeervolle omgeving rondom de kerk.

Architectuur

De bouw van de Hooglandse Kerk is merkwaardig. Het lage schip past niet bij het hoge koor en dwarsschip. De reden hierachter is dat de bouw door een serie van tegenslagen nooit volledig is afgemaakt. Desondanks heeft de Hooglandse kerk diverse bijzonderheden, zoals grote raampartijen, gotische versieringen en het breedste gotische dwarsschip ter wereld.

Hooglandse Kerkgracht

Naast de Hooglandse Kerk ligt de Hooglandse Kerkgracht. De gracht is al een paar eeuwen geleden gedempt, maar de straat is nog altijd één van de mooiste van Leiden. Maak dus een rondje om de kerk en geniet van atmosfeer die hangt in oude binnenstad.

Overnachten in Leiden

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Leiden vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!