Rijksmuseum Volkenkunde - Holland.com
Foto: © Leiden Marketing
Leiden Musea

Rijksmuseum Volkenkunde

Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden geeft bezoekers een kijkje in culturen van over de hele wereld. Het museum werd opgericht in 1837 en is daarmee één van de oudste volkenkundige musea ter wereld. De collectie van een kwart miljoen objecten neemt u als het ware mee op een wereldreis langs verschillende continenten en culturen. Van ijsberenbontbroek en indianentooi tot magische wapens uit Indonesië en Maori kano’s.

  • Ontdek een schat aan culturen in een van de oudste ethnografische musea ter wereld.
  • Bewonder de hoogtepunten van het museum: de Blomhoff, Fischer en Siebold collecties.
  • Leer alles over andere mensen en culturen tijdens de wisselende tentoonstellingen.

Rondleidingen en speurtochten

Rijksmuseum Volkenkunde is volgepakt met kunstschatten en de kans is groot dat u door de bomen het bos niet meer zit. Daarom biedt het museum rondleidingen voor maximaal 15 personen. Kinderen kunnen het museum ontdekken met een leuke speurtocht. Er worden ook workshops muziek en dans georganiseerd. Reserveer op tijd als u Rijksmuseum Volkenkunde beter wilt leren kennen met een gids of workshop.

Tentoonstellingen Volkenkunde

Naast de permanente collectie presenteert Rijksmuseum Volkenkunde geregeld tijdelijke tentoonstellingen. De ene keer krijgt een beter inkijkje in de Maya cultuur, de andere keer staat u oog in oog met de Terracotta Strijders uit China. Zo verrast Rijksmuseum Volkenkunde keer op keer en is er altijd wel een reden om dit prachtige museum in Leiden te bezoeken.

Overnachten in Leiden

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Leiden vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Vond je dit interessant? Ontdek meer