Wall Poem
© Leiden & Partners
Categorie:Leiden

Muurgedichten

Wandel door Leiden en het kan u niet ontgaan. Her en der zijn muren beschilderd met gedichten van over de hele wereld. Ooit begon het project ‘Gedichten op Muren’ met 101 gedichten, maar inmiddels zijn er alweer tientallen nieuwe gedichten bijgekomen. Ze zijn geschreven in de oorspronkelijke taal van de dichter.

  • Ontdek poëzie op de muren van Leiden.
  • Lees de Nederlandse of Engelse vertaling van het gedicht op de bordjes bij de gedichten.
  • Kijk goed omhoog terwijl u door de stad loopt en spot zoveel mogelijk gedichten.

Vertalingen van de gedichten

De muurgedichten van Leiden prikkelen de geest. Bij ieder gedicht komt u in aanraking met een stukje cultuur. Zo kunt u Russische, Spaanse, Portugese, Hebreeuwse, Japanse, Franse, Turkse, Marokkaanse en Indonesische teksten tegenkomen. Wilt u weten wat een gedicht betekent dan kunt u vaak in de buurt van het gedicht een bordje vinden met een Nederlandse en Engelse vertaling.

Wandeling

Wilt u alle muurgedichten van Leiden bekijken, maak u dan op voor een flinke wandeling. De lokale VVV kan ook helpen met routekaarten. Een andere optie is de prachtige binnenstad van Leiden te voet of te fiets verkennen en goed omhoog kijken. U ontdekt dan op speelse wijze het ene na het andere mooie muurgedicht.

Vond je dit interessant? Ontdek meer