© TetyanaT via Shutterstock
Categorie:Leiden

Pieterskerk

Bent u op bezoek in Leiden loop dan ook even langs bij de Pieterskerk. De oudste stadskerk van Leiden is een prachtig monument met een lange geschiedenis. Gesticht in 1121 als een grafelijke kapel is de Pieterskerk uitgegroeid tot een omvangrijke kerk met een indrukwekkend interieur, glas-in-lood ramen en een 16de eeuwse orgel.

  • Bezoek de oudste stadskerk van Leiden.
  • U vindt hier onder andere het graf van Jan Steen.
  • Bewonder de diverse middeleeuwse schatten.

Graf van Jan Steen

Ook de Pieterskerk wordt getroffen door de beeldenstorm in 1566. Het interieur van de katholieke kerk werd vernield en zes jaar later kwam de kerk zelfs in handen van de protestanten. De Pieterskerk staat inmiddels weer bomvol bijzondere en eeuwenoude monumenten, waaronder een laatgotische preekstoel en een tiental gedenkstenen. Ook vindt u hier het graf van de oude meester Jan Steen.

Rondleiding Pieterskerk

De Pieterskerk Leiden is geopend voor publiek, tenzij er evenementen gepland staan. De toegang tot de Pieterskerk Leiden bedraagt € 3,-. Een vrijwillige donatie wordt zeer op prijs gesteld. De medewerkers informeren u graag over de geschiedenis van het Leidse stadsicoon. De kosten voor een rondleiding op verzoek bedragen € 75,00 (incl. BTW). Het maximum aantal deelnemers per rondleiding bedraagt 15 personen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer