Uitgaan in Leiden

1.734 keer bekeken

1 van 1 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Uitgaan in Leiden

Leiden is een studentenstad en dat betekent volop horecagelegenheden waar u kunt drinken en dansen. De volgende cafés, terrassen, clubs en bioscopen moet u in gedachten houden als u een avond uit wilt gaan in Leiden.

Lees meer

Leiden is een studentenstad en dat betekent volop horecagelegenheden waar u kunt drinken en dansen. De volgende cafés, terrassen, clubs en bioscopen moet u in gedachten houden als u een avond uit wilt gaan in Leiden.

Cafés

Café Einstein (Nieuwe Rijn 19): vernoemd naar de bekende hoogleraar van de Universiteit Leiden biedt het café overdag een terrasboot in de zon en ’s avonds een bruisend café. U kunt hier ook terecht voor een lunch of diner.

De Uyl van Hoogland (Nieuwstraat 28): naast de Hooglandse Kerk ligt ‘de uil’. De bar bestaat uit oude kloosterdelen en het interieur is opgeleukt met – hoe kan het ook anders – heel veel uiltjes.

Café Olivier (Hooigracht 23): een gezellig Belgisch biercafé is gevestigd in het voormalige ziekenhuis aan de Hooigracht. Naast heerlijke gerechten organiseert het café met regelmaat een pub quiz, dansavonden en live optredens.

Fandango (Noordeinde 49): de cocktailbar van Leiden staat altijd garant voor gezelligheid. Cosmopolitans, black russians, mojito’s, sex on the beach en nog veel meer cocktails worden in een handomdraai op tafel gezet.

North End (Noordeinde 55): een tiental bieren van de tap en meer dan tweehonderd whisky in een typisch Engels sfeertje.

Barrera (Rapenburg 56): het bekendste studentencafé van de stad is Barrera. Naast studenten komen hier ook veel Leienaren en dagjesmensen om te eten en te drinken. In de zomer hebben ze een klein maar aangenaam terras in de zon.

De Kroeg (Kort Rapenburg 4): de naam van dit café wind er geen doekjes om. De Kroeg is een kroeg met muziek, bier en wijn.

Café Roebels (Choorsteeg 24): in dit gezellige studentencafé hangt een gemoedelijk sfeertje en zitten studenten vaak tot een uurtje of twee aan de bar te kletsen.

Odessa (Hogewoerd 18): er hangt een alternatief sfeertje in Odessa, maar het is er nooit stil. Vooral buitenlandse studenten komen hier graag en op vrijdagavond bepalen de vrouwelijke bezoekers welke muziek er wordt gedraaid.

Terrassen

City Hall (Stadhuisplein 3): achter het stadhuis aan de Breestraat ligt een uitgestrekt plein waar City Hall dankbaar gebruik van maakt.

Terrasboten (Nieuwe Rijn): langs de Nieuwe Rijn liggen meerdere boten, die dienen als terras. Hier kunt u uren in de zon zitten kijken naar de boten en mensen die voorbij komen.

Brasserie De Poort (Haven 100): een heerlijke plek om te lunchen, dineren en te borrelen. De bootjes varen langs terwijl u met een goed glas in de zon zit met de monumentale stadspoort op de achtergrond.

Annie’s Verjaardag (Hoogstraat 1a): het terras van Annie’s Verjaardag ligt op het water waar de Nieuwe Rijn en de Oude Rijn samenkomen. In de zomer kijkt u uw ogen uit wanneer hier honderden boten en sloepen voorbij drijven.

Van der Werff (Steenstraat 2): vanaf het station loop je in een rechte lijn Leiden in en passeer je aan je linkerhand stadscafé Van der Werff. U kunt hier terecht voor een lunch, diner of borrel en bij mooi weer zit u hier heerlijk op het terras.

Clubs

NEXT Leiden (Langebrug 6): voetjes van de vloer! In deze studentendiscotheek kunt u tot de vroege ochtend dansen.

LVC (Breestraat 66): het muziekpodium van Leiden is biedt iedere avond ander vertier. Kom langs en dans de hele nacht op de beats van bands en dj’s.

Danssalon in Casa (Lammermarkt 100): staat vooral bekend voor de regelmatig wisselende themafeesten.

Ontdek meer in de omgeving
Uitgaan in Leiden