Nijmegen

70 van 98 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Ontdek Nijmegen, een van de oudste steden van Nederland en geniet van gezellige winkelstraten, volop restaurants en uiteraard een overvloed aan cultuur.

  • Bezoek Nijmegen en ontdek waar de Romeinen hun voetsporen nalieten.
  • Ga winkelen in de oudste winkelstraat van Nederland.
  • Ga fietsen in het fraaie rivierenlandschap rondom Nijmegen.

Romeinse geschiedenis

Bezoek Nijmegen en verplaats u in het verleden van de oudste stad van ons land. Sta op het Valkhof waar ooit Romeinen ver over de Waal en het land der Bataven tuurden. De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea. In het Rijk van Nijmegen vindt u in één oogopslag 't allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, anderzijds het fascinerende heuvellandschap.

Gezellig shoppen in Nijmegen

Nijmegen is een winkelstad met een breed winkelaanbod. Het meest aansprekend zijn de typisch Nijmeegse straten, met unieke en bijzondere winkels. Wandel eens door de oudste winkelstraat van Nederland; de Lange Hezelstraat. Na het winkelen kunt u gezellig wat drinken op één van de vele terrassen of iets eten in een gezellig restaurant. Wist u dat Nijmegen de grootste terrasdichtheid van Nederland heeft? Ook kunt u een gokje wagen in Holland Casino Nijmegen.

Vierdaagse en Vierdaagsefeesten

Nijmegen en omgeving staan bekend als ideaal gebied voor wandelaars, fietsers en hardlopers. Met jaarlijks als absoluut hoogtepunt de Vierdaagse. Het grootste wandelevenement ter wereld trekt ieder jaar wandelaars van over de hele wereld aan. Ook de Vierdaagsefeesten die tegelijkertijd plaatsvinden, trekken ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers die genieten van de vele concerten op tientallen podia in de hele stad.

Attracties in Nijmegen

Het hele jaar door is een bezoek aan Nijmegen goed te combineren met één van de vele attracties. 
In Museum Het Valkhof vindt u het mooiste van Romeins Nederland, een kleurrijke collectie moderne kunst en een prachtige verzameling oude kunst. Sanadome beschikt over fantastische thermen faciliteiten, waar u heerlijk kunt relaxen en onthaasten. Beleef de vrijheid in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 tijdens Liberation Route of wandel door Afrikaanse dorpen in het Afrika Museum. En in Museumpark Orientalis reist u door de wereld van de drie Heilige Boeken. Voel, proef, ruik en beluister het dagelijkse leven, maar dan door de ogen van een niet-ziende persoon in het muZIEum. Ook leert u hier alle over de historie van het blind zijn.

Meer in de omgeving

Wilt u even weg uit de stad, dan is de Gelderse Poort een prachtig rivierenlandschap met unieke flora en fauna, waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. Ook zijn er verschillende fraaie fietstochten in de regio te maken die u een goed beeld geven van de fraaie natuur en cultuur. Andere mooie steden in de buurt zijn Wageningen en Doetinchem.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Nijmegen voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Bereikbaarheid en parkeren in Nijmegen

Nijmegen ligt op ruim een uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren.

Tip van de redactie:

Niet ver van Nijmegen vindt u ook de gezellige, bourgondische stad Den Bosch waar u heerlijk kunt winkelen en volop goede restaurants vindt.

Nijmegen

Al sinds de Romeinse tijd een geliefde stad in het zuiden.