Veelzijdig Roermond - Holland.com
Roermond

Veelzijdig Roermond

Naast heerlijk winkelen in het Designer Outlet Center heeft Roermond nog veel meer te bieden. Het oude centrum van Roermond is ronduit schitterend met mooie winkelstraten, pleinen en historische gebouwen, tot prachtige natuurgebieden.

  • Ga ook lekker shoppen in bekende winkelstraten van Roermond.
  • Bezoek de schitterende kerken van Roermond.
  • Ontdek de bouwwerken van befaamd architect Pierre Cuypers.
  • Ga heerlijk wandelen, varen of zwemmen bij de Maasplassen.

Roermond en shoppen

Combineer uw dag shoppen bij Designer Outlet Center met een bezoek aan Roermond. Het centrum van Roermond namelijk ook een leuk aanbod aan winkels. De bekendste winkelstraten zijn de Steenweg, de Heilige Geeststraat en de Varkensmarkt.

Roermond en cultuur

Al sinds 1559 is Roermond ‘bisschopsstad’ en dat betekent dat u er mooie  kerken kunt bezichtigen. Aanrader zijn de schitterende, gotische St Christoffelkathedraal aan de Markt, de 13e eeuwse Munsterkerk en de Minderbroederskerk.

Stad van architect Pierre Cuypers

Ook is Roermond de geboortestad van Pierre Cuypers; volgens velen onze belangrijkste architect uit de 19e eeuw. Niet alleen heeft hij de wonderschone ‘muziekkiosk‘ gebouwd; ook is hij verantwoordelijk geweest voor de restauratie van de Munsterkerk. De Teekenschool aan de Roermondse Godsweerdersingel is ook van Cuypers' hand en zijn oude woonhuis en werkplaats zijn tegenwoordig in gebruik als Museum het Cuypershuis.

Roermond en natuur

Roermond wordt omgeven door prachtige natuurgebieden. Zo vormen de Maasplassen het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland en hier kunt u heerlijk genieten op een bootje of lekker zonnen op één van de stranden. Ook kunt u heerlijk wandelen, fietsen en zelfs een paardrijtocht doen door het Nationaal Park de Meinweg.

Vond je dit interessant? Ontdek meer