Foto: © Spike2010sd

Rondom het IJsselmeer

Het IJsselmeer heeft vele attracties en bezienswaardigheden. Het uitgestrekte water is een prachtige bestemming voor watersporters en zeilers. Ook zijn er vele stranden aan het IJsselmeer en het Markermeer. Maak eens een dagtocht met een historische zeilboot, ontdek nieuwe natuur op de Marker Wadden of bezoek Batavialand in Lelystad. In Batavialand leert u alles over de inpoldering van Flevoland en de strijd tegen het water in Nederland. In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen beleeft u zelf hoe men vroeger leefde en werkte rondom het IJsselmeer.

Rondom het IJsselmeer en Markermeer vindt u zowel moderne havenplaatsen als authentieke stadjes. Er zijn fiets- en wandelroutes helemaal rondom het IJsselmeer, over de Afsluitdijk en door natuurgebieden als de Oostvaardersplassen en de Weerribben. Wilt u cultuur, uitgaan, kunst of shoppen? Bataviastad Outlet, Amsterdam, Almere of de Friese hoofdstad Leeuwarden zijn om de hoek. Evenals geliefde plaatsen als vestingstad Naarden, het waterrijke Giethoorn of de dijk van Volendam.

Pittoreske dorpen

Bezoek de prachtige oudhollandse dorpen en stadjes. Tezamen vormen ze één van de mooiste en meest authentieke stukjes van Nederland. Ervaar de sfeer van de traditionele vissersdorpen Monnickendam, Marken en Volendam, de kaasstad Edam, het roemrijke verleden van de VOC-steden Hoorn en Enkhuizen of van de Friese Hanzestad Stavoren.

Waar is wat op de kaart?

Evenementen

Evenement

Ervaar Floriade Expo 2022

14 apr. 2022 tot en met 9 okt. 2022 Almere
Evenement

Tulpenfestival + Tulpenroute

16 apr. 2022 tot en met 7 mei 2022 Lelystad
Skûtsjesilen in Friesland
Evenement

Het Kampioenschap Skûtsjesilen

30 juli 2022 tot en met 12 aug. 2022 Sneek
Evenement

Lowlands

19 aug. 2022 tot en met 21 aug. 2022 Biddinghuizen
Evenement

HISWA te water

31 aug. 2022 tot en met 4 sep. 2022 Lelystad

Eten en overnachten

Proef de lekkerste vis bij één van deze adressen.

In Flevoland kunt op de meest bijzondere plekjes pal aan het water eten. Bekijk hier onze tips!

Slaap in een drijvende ‘waterbubbel’ of ontwaak met een schitterend uitzicht op het water.

Veelgestelde vragen