Foto: © Cor Gaasbeek
Musea

Beelden aan Zee

27 van 35 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Harteveltstraat 1
2586EL Scheveningen
Bekijk de website

Beelden aan Zee is een beeldenpark in een unieke omgeving. Het beeldenpark is gebouwd rondom een oud paviljoen dat koning Willem I in 1826 liet bouwen, en wordt omringd door strand en duinen. Het is een oase van rust in het toeristische Scheveningen.

  • Ontdek de mooiste beelden in een heerlijke omgeving van strand en duinen.
  • Een hoogtepunt uit de collectie is zeker het bronzen monument van de Koninklijke familie.
  • Naast de vaste collectie zijn er ook geregeld schitterende tijdelijke exposities.

Beelden aan Zee is begonnen met de collectie van Theo en Lida Scholten. Tegenwoordig ziet een stichting toe op de verzameling van beelden in alle soorten en maten. Sommige werken zijn abstract, maar andere beelden juist heel figuratief. Hoogtepunten van het museum zijn het werk van de bekende architect Wim Quist en het bronzen monument van de Koninklijke familie.

Unieke Beeldentuin

U zult versteld staan van de beeldencollectie in de hallen en op terrassen bij het water. Ook is er een prachtig zicht op de zee en de lucht. De permanente collectie wordt vaak afgewisseld met tijdelijke exposities van hedendaagse beeldhouwkunstenaars.  

Overnachten in Scheveningen

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Scheveningen vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!