Scheveningen - Wat te doen in Scheveningen? Tips - Holland.com
Foto: © Michiel Jelijs - Creative Commons
Scheveningen Natuur

Scheveningen

Scheveningen is zonder twijfel de populairste badplaats van Nederland. Het strand is ideaal voor zonliefhebbers en watersportfanaten. Naast het strand biedt Scheveningen vele vormen van amusement, zoals de bioscoop, het theater, het casino, musea, een bowlingbaan, een winkelpromenade, surfscholen, sportevenementen en talloze restaurants, strandpaviljoens, strandclubs en strandfeesten.

  • Bezoek het populairste strand van Nederland en geniet van vele attracties en sportmogelijkheden.
  • Bezoek het Kurhaus, Sea Life en de Pier in Scheveningen.
  • Bekijk spectaculair vuurwerk tijdens het vuurwerkfestival.

Hoogtepunten van Scheveningen

Of het nu zonnig is of niet, er zijn een aantal hoogtepunten in Scheveningen die altijd een bezoek waard zijn. De pier van Scheveningen heeft een uitkijkpunt waar u een prachtig uitzicht hebt over de zee, het strand, de boulevard en het imposante Kurhaus. Ontdek de onderwaterwereld in Sea Life Scheveningen. Als u een cultureel uitstapje wilt maken, dan kunt u een bezoek brengen aan een van 's werelds mooiste beeldentuinen: Beelden aan Zee in de duinen. En last but not least: Scheveningen heeft geweldige golven en is de beste plek in Nederland om te surfen.

Vermaak jezelf in Scheveningen

Scheveningen biedt meer dan alleen lange zandstranden. Het is een plek waar zonaanbidders, watersportfanaten, natuurliefhebbers en mensen die van een feesten en ontspannen houden, samenkomen. Als u op zoek bent naar een leuke activiteit, dan zijn de mogelijkheden in Scheveningen bijna eindeloos.

Scheveningen wordt wel de achtertuin van Den Haag genoemd en een bezoekje aan deze mooie hofstad is dan ook zeker de moeite waard. Wilt u ook de andere stranden in de omgeving verkennen, dan is het strand van Zandvoort een aanrader, maar ook Noordwijk is niet ver weg en zeer de moeite waard.

Bereikbaarheid en parkeren in Scheveningen

Scheveningen ligt op ongeveer drie kwartier rijden van de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Bent u al in Den Haag, dan ligt Scheveningen op fietsafstand en dat is dan ook een aanrader. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In en rond Scheveningen kunt u op veel plekken (betaald) de auto kwijt op parkeerterreinen of in parkeergarages.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; u vindt in Scheveningen of in het vlakbij gelegen Den Haag voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Tip van de redactie:

Breng een bezoek aan Scheveningen op Vlaggetjesdag. Op die dag wordt de eerste haring aan wal gebracht en dat wordt in Scheveningen gevierd met een groot straatfeest. Er is een 'vlootschouw' in de haven, een haringrace, een beachvolleybaltoernooi en ook voor de kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Natuur

Mooie badplaatsen aan de kust

Verblijf in de beste badplaatsen en geniet van het water en strandleven.

Natuur

Scheveningen

Scheveningen is de populairste badplaats van Nederland en ligt direct achter Den Haag.

Vond je dit interessant? Ontdek meer