Spectaculair Scheveningen - Holland.com
Scheveningen

Spectaculair Scheveningen

Scheveningen staat deze zomer weer in het teken van de vele festivals. Van de zeilrace “North Sea Regatta”, het vuurwerkfestival tot en met het binnenhalen van de nieuwe haring op Vlaggetjesdag, Scheveningen is een spektakel in de zomer.

  • Proef deze zomer de eerste haring tijdens Vlaggetjesdag.
  • Bekijk het spectaculaire vuurwerkfestival vanaf het strand van Scheveningen.
  • Beleef de mooiste zeilraces tijdens de North Sea Regatta.

Vlaggetjesdag

Vlaggetjesdag is de dag dat de eerste haring aan wal wordt gebracht en dat wordt in Scheveningen gevierd met een groot straatfeest. Er is  de 'vlootschouw' in de haven, een haringrace, een  beachvolleybaltoernooi en ook voor de kinderen worden er allerlei  leuke activiteiten georganiseerd.

Vuurwerkfestival

Al voor de 37e keer wordt dit unieke vuurwerkfestival gehouden en elk jaar wordt het mooier. Vuurwerkshows uit verschillende landen proberen elkaar af te troeven om in de prijzen te vallen en dat zorgt voor een schitterend spektakel dat u vanaf het strand kunt bekijken. Bent u in augustus in Scheveningen, dan mag u dit niet missen.

North Sea Regatta

De North Sea Regatta, de grootste zeilrace in Nederland, biedt een spectaculair festijn voor zowel zeilers als toeschouwers. Duizenden boten uit verschillende klassen varen spectaculaire races. Rond het strand zijn er watersporten als kite-, wind- en golfsurfen en ook is er volop gezelligheid. Topkoks presenteren hun kookkunsten en er is volop livemuziek.  

Pier Scheveningen

Een absoluut hoogtepunt én blikvanger aan de boulevard is de Pier van Scheveningen. Op deze in zee lopende arm vindt u diverse horeca en winkeltjes. Of maak een ritje in Europa’s eerste reuzenrad boven zee! Op maar liefst 50 meter hoogte heeft u een fenomenaal uitzicht. Wist u dat u kunt vernachten op de pier? Aan het einde van de pier vindt u de Pier Suites met een fantastisch uitzicht! Wie wil er niet wakker worden met het ruisen van de zee?

Bereikbaarheid Scheveningen

Scheveningen is een van de twee badplaatsen van Den Haag, daarmee is Den Haag een ware stad aan zee! Met de tram bent u binnen twintig minuten van de stad aan het strand!

Stranden

Alles over Scheveningen

Scheveningen is de populairste badplaats van Nederland en ligt direct achter Den Haag.

Vond je dit interessant? Ontdek meer