Volendam

In Volendam, het beroemdste vissersdorp van Nederland, is het hele jaar van alles te doen. Neem een kijkje in de gezellige haven met oud-Hollandse schepen en maak een boottochtje naar Marken. Of laat u fotograferen in traditionele Volendammer klederdracht en leer meer over de historie van Volendam in één van de musea. Echt, Volendam is zo veelzijdig, daar heeft u absoluut meer dan een dag voor nodig.

Dagje in Volendam
Laad foto's
Fietsvakanties door Volendam

Wist u dat?

Elk jaar begin juni het haringseizoen wordt geopend?

Lees meer
Overnachten in Volendam

Ontdek Volendam

Op fietsafstand van Amsterdam, gelegen aan het IJsselmeer, vindt u Nederlands beroemdste vissersdorp Volendam; een aanrader voor iedereen die het authentieke Nederland wil ontdekken.

Bezienswaardigheden

Volendam biedt talloze attracties en bezienswaardigheden die het dorpje tot een ideale bestemming maken. Laat uzelf bijvoorbeeld fotograferen in traditionele klederdracht en eet een visje op de Dijk. Neem de Volendam-Marken Express naar het dorpje Marken of ontdek meer over de geschiedenis en folklore in één van de musea zoals het Volendams Museum of de Cheese Factory Volendam.

Accommodatie

Eén dag in Volendam is beslist te kort. Boek daarom een heerlijke accommodatie in Volendam en overnacht bijvoorbeeld in het historische kunstenaarshotel Spaander. Ook is het Marinapark Volendam met de typische Volendamse huisjes een aanrader en ideaal voor het hele gezin.

Bereikbaarheid

Volendam ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer (per bus) naar Volendam te reizen. Maar de mooiste manier is op de fiets vanuit Amsterdam dwars door de polders naar Volendam.

Kaart van Volendam

Deze bestemmingen kunt u binnen een uur rijden ook bezoeken: