3x musea in Volendam - Holland.com
Foto: © Shutterstock
Volendam

3x musea in Volendam

Wilt u meer leren over de geschiedenis van het vissersdorp Volendam? Bezoek dan zeker een museum tijdens uw bezoek aan Volendam. We hebben er drie op een rijtje gezet voor u.

  • Leer meer over de rijke historie en folklore van het beroemde dorp in het Volendams museum.
  • Bekijk hoe het palingroken in zijn werk ging bij het Palingsound Museum.
  • Proef de Volendamse kaas in de Cheese Factory Volendam.

3x musea in Volendam

1. Het Volendams Museum

In het Volendams Museum leert u over de rijke historie en folklore van het beroemde vissersdorp. U ontdekt er waarom Volendam zo populair is en u kunt er een bezoek brengen aan het sigarenbandjeshuisje. Hier ziet u het werk van een vroegere Volendammer monnik, die 11 miljoen sigarenbandjes tot fraaie mozaïeken heeft gemaakt.

2. Palingsound Museum en palingrokerij

Dit museum draait allemaal om de beroemde palingsound: een typisch Volendamse muziekstijl waaruit veel talent is voortgekomen. Veel bekende Volendammers zongen dit genre en er is een hoop Nederlands talent uit voortgekomen. Ook kunt u er bekijken hoe het palingroken in z’n werk gaat en een lekker stukje gerookte paling proeven.

3. Cheese Factory Volendam

De Cheese Factory is een kaasfabriek en museum ineen. U ziet er hoe kaas door de eeuwen heen gemaakt werd en hoe de echte Volendamse kaas bereid wordt. Uiteraard kunt u ter plekke deze heerlijke verse kazen proeven en kopen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer