© Anastasia Dulgier - Unsplash
Categorie:Volendam

5x vis eten in Volendam

Volendam is het bekendste vissersdorp van Nederland en heeft een mooie haven vol oude vissersboten. Nog steeds wordt er verse vis gevangen op het IJsselmeer. Een visje eten mag dus niet ontbreken aan uw bezoek!

  • Ontdek vissersdorp Volendam en geniet van een vers visje.
  • Proef de Hollandse Nieuwe met uitjes in juni.
  • Bekijk hier de vijf leukste locaties om vis te eten.

Haring met uitjes

U kunt in Volendam genieten van onder meer kibbeling, paling en de haring. De beste tijd voor haring is vanaf juni, als de Hollandse Nieuwe weer op de markt komt, maar ook de rest van het jaar is de haring zeker te krijgen.

5x vis eten in Volendam

1. Lotje Wine & Dine

Lotje is gelegen aan de haven van Volendam, waar u lekkere verse vis kunt eten op een prachtige locatie. Ook kunt u hier terecht voor een lekkere lunch, diner of high wine arrangement.

Adres: Haven 146-148

2. Grand Café Restaurant De Dijk

Grand Café De Dijk ligt ook aan de haven van Volendam. U kunt hier de hele dag genieten van verse vis met uitzicht op de haven en het Markermeer.

Adres: Haven 108

3. Vishandel Lekkers

Trek in lekkere verse haring, kibbeling of paling? Ga dan langs bij viskraam ‘Lekkers’ aan de haven. Deze viskraam staat er bijna het hele jaar (behalve in de wintermaanden).

Adres: Haven (Tegenover Foto De Boer)

4. Viswinkel en Traiteur De Haven in Volendam

De Haven in Volendam is een viswinkel en traiteur ineen. Hier vindt u de lekkerste soorten vis, gebakken of ongebakken. Van broodjes, salades tot kant-en-klare visgerechten.

Adres: Zuideinde 2

5. Havenrestaurant De Lunch

In een authentiek pand aan de haven eet u hier lekkere vis in een gezellige sfeer. Ideaal voor grotere groepen!

Adres: Haven 96

Vond je dit interessant? Ontdek meer