Volendam

370 van 458 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Niet ver van Amsterdam, gelegen aan het IJsselmeer, vindt u het oude vissersdorpje Volendam. Het staat bekend om de fraaie haven, de vishandel, het authentieke Nederlandse karakter en de traditionele klederdracht. Kortom, een fantastische bestemming in elk seizoen!

  • Bezoek Volendam en geniet van de oude haven en authentieke huisjes.
  • Ontdek de mooie musea in Volendam.
  • Eet een visje aan de haven en laat u fotograferen in klederdracht.

Wat kunt u doen in Volendam?

Volendam staat bekend als vissersdorpje met typische authentieke huisjes. U kunt Volendam dan ook het beste ontdekken tijdens een wandelroute zoals op de Dijk of door het Doolhof. In deze oude wijken van het dorpje vindt u fraaie oude vissershuisjes in een wirwar van straatjes, die al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht hebben op schilders en kunstenaars.

Daarnaast mag een bezoek aan een museum niet ontbreken. Leer hoe de paling wordt gerookt in het Palingsound Museum en in het Volendams Museum ontdekt u de rijke historie en folklore van het dorp.

Ook mag een portret in traditionele klederdracht niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Volendam. Deze kostuumfoto is een leuke souvenir om mee te nemen naar huis. Foto de Boer zit op Haven 82.

Waar kunt u lekker eten?

In Volendam vindt u veel restaurantjes en cafés gelegen aan de Dijk. Daar is het lekker eten en drinken, zoals bij Lotje aan de Haven en Grand Café Restaurant De Dijk. En uiteraard mag een visje eten niet ontbreken tijdens uw bezoek.  

Bezoek Volendam 

Volendam wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht. Als u Volendam in juni wilt bezoeken, kunt u uw bezoek ook met het Volendammer Weekend combineren of een excursie maken naar Marken en de Zaanse Schans. 

Laad foto's

Meer in de omgeving

Rondom Volendam vindt u verschillende schitterende dorpjes aan het IJsselmeer zoals bijvoorbeeld Edam en Monnickendam. Ook kunt u de kaasmarkt van Alkmaar bezoeken die plaats vindt van april t/m september. En bent u in het voorjaar in Volendam, combineer dan uw verblijf met een bezoekje aan de Keukenhof waar u dan miljoenen bloembollen in bloei ziet staan.

Volendam people in costume

Bereikbaarheid

Volendam ligt iets ten noorden van Amsterdam en Amsterdam Airport Schiphol en is goed bereikbaar per openbaar vervoer in ongeveer een half uur. Ook kunt u het per fiets bereiken en dat is beslist een mooie tocht.

Accommodatie

Voor uw verblijf in Volendam kunt u kiezen uit heerlijke hotels in Volendam zoals Hotel Spaander of het vakantiepark Marinapark Volendam. Bekijk ons uitgebreide aanbod en boek direct uw ideale hotel in Volendam hier!

Tip van de redactie:

Boek een boottocht met de Volendam-Marken Express en ontdek het dorpje Marken. U kunt langs gaan bij Sijtje Boes, wandelen door de oude straatjes en een kop koffie drinken aan de oude haven.

Hop On Hop Off Holland

Ontdek de unieke plekjes rondom Amsterdam op uw eigen tempo. Bezoek de Zaanse Schans, Edam, Volendam of een traditionele kaasboerderij.

Koop uw tickets
Ontdek meer in de omgeving
Volendam

Volendam

Bezoek het veelzijdige vissersdorp Volendam vlak bij Amsterdam.

Lees meer

Authentieke dorpjes rondom het IJsselmeer

Tezamen vormen ze één van de mooiste en meest authentieke stukjes van Nederland.

Lees meer