Natuur

Circuit Zandvoort

18 van 26 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Burgemeester van Alphenstraat 108
2041KP Zandvoort
Bekijk de website

Kruip in de huid van de grote Formule-1 coureurs! Bezoek Circuit Zandvoort om een mooie race te bekijken of huur uw eigen racewagen en laat uw jongensdromen uitkomen op dit prachtige circuit.

  • Bezoek Circuit Zandvoort en bekijk één van de schitterende races.
  • Huur een snelle sportwagen en ga zelf racen op het circuit.
  • Kijk hoe de beste coureurs ter wereld door de ‘Tarzan-bocht’ gaan

Historische racebaan

Gelegen op een unieke locatie in de duinen, was het Circuit Zandvoort de plek waar tot 1985 de groten der aarden Formule-1 wedstrijden reden. De eerste race vond plaats in 1948, toen nog onder de naam Grand Prix van Zandvoort. Vanaf 1952 werd vrijwel jaarlijks de Grand Prix van Nederland gereden als onderdeel van het officiële Wereldkampioenschap Formule 1. De laatste Grand Prix die werd verreden op Zandvoort werd gewonnen door Nikki Lauda.

Na 35 jaar keert de koningsklasse in de autosport vanaf het seizoen 2020 terug op de kalender onder de naam Heineken Dutch Grand Prix.

Tarzan-bocht

Circuit Zandvoort staat bekend om z’n snelle, spannende en scherpe bochten en een uitdagend hoogteverschil van maar liefst vijftien meter. De bekendste bocht op de racebaan is de Tarzan-bocht. Dit is de eerste bocht na het rechte stuk. Doordat hij 180 graden draait, is het een van de betere plekken voor een spannende inhaalactie.

Feiten over het circuit Zandvoort

Gelegen op een unieke locatie in de duinen, was het Circuit Zandvoort de plek waar tot 1985 de groten der aarden Formule-1 wedstrijden reden. Het circuit staat bekend om z’n snelle, spannende en scherpe bochten en een uitdagend hoogteverschil van maar liefst vijftien meter.

Zelf racen

Wilt u liever geen toeschouwer zijn, maar zelf uw racekunsten testen, dan kan dat. Huur een Ferrari 430, Porsche 911, Aston Martin Vantage of een Lamborghini Gallardo en laat uw jongensdroom uitkomen. Informeer bij het Circuit Zandvoort wanneer de races zijn en wanneer u zelf mag racen.

Overnachten in Zandvoort

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Zandvoort vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Meer in deze regio

Het strand van Zandvoort, een favoriete vakantieplek aan de Noordzee